Restanțe la plata chiriilor ANL, în municipiul Botoșani, după creșterea tarifelor. Ce se întâmplă cu cei care nu plătesc!

Cum era de așteptat, o bună parte dintre chiriașii care locuiesc în locuințele ANL din municipiul Botoșani nu au achitat chiriile majorate de la 1 ianuarie, astfel că au început deja să se înregistreze restanțe.

 

Restanțe la plata chiriilor ANL, în municipiul Botoșani, după creșterea tarifelor. Ce se întâmplă cu cei care nu plătesc!

Directorul Locativa, Florinel Gornea, a precizat că, în cazul rău-platnicilor, vor fi deschise acțiuni în instanță pentru recuperarea debitelor sau vor fi reziliate contractele.

Mulți dintre chiriașii ANL s-au plâns că nu au de unde plăti noile chirii în condițiile în care acestea au fost majorate și de cinci-șase ori.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a anunţat că Guvernul intenţionează să reducă nivelul chiriilor ANL la maxim 10-20% din valoarea unui salariu minim pe economie, adică maxim 145-290 lei, în contextul în care mulţi locatari ajung doar la acest nivel de venit.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a publicat la începutul acestei luni un proiect de lege care modifică modalitatea de calcul a chiriilor ANL.

Astfel, dacă astăzi chiriaşii unei garsoniere ANL plătesc cel puţin 170 de lei, în noua variantă vor achita cel puţin 85 de lei, adică o scădere de 50%. 

"Vom face recalculări când va apărea Hotărârea sau Ordonanța de Guvern. Acum încasăm tarifele aprobate de Consiliul Local, conform legii, de la 1 ianuarie 2017. Înregistrăm deja restanțe, au plătit integral cam 30% dintre chiriași, dar sperăm până la sfârșitul lunii procentul să mai crească. Unii au înțeles, unii nu au înțeles. După 90 de zile îi vom acționa în judecată pe cei rău-platnici, probabil prin luna mai, dacă nu vin să achite. Înțelegem că a fost un șoc, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că aplicăm legea. Îi vom acționa în judecată pentru recuperarea debitului, eventual reziliem contractul", a precizat directorul Locativa.

După majorarea chiriilor, șase familii au renunțat la locuințele ANL din Botoșani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
638

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
712

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
443

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...