Replici acide în Consiliul Local, la votarea bugetului. "Nu puteți repara cât a construit Flutur"

Consilierii municipali nu au putut rata la sedința de vineri, în care s-a votat bugetul local pe anul 2017, să își arunce săgeți și să se critice prin declarații mai mult politice.

Replici acide în Consiliul Local, la votarea bugetului. "Nu puteți repara cât a construit Flutur"

Ceea ce a stârnit nemulțumiri a fost amendamentul propus de social-democrați la proiectul de buget.

Consilierul local Eugen Țurcanu a fost unul dintre aleșii care au intervenit, în condițiile în care a fost luată de la direcția pe care o conduce o sumă de 600.000 de lei, care era prinsă pentru achiziționarea unei cisterne. 

"Vă privește pe dvs., ați răspuns și în mandatul trecut, și acum vă ocupați de amenajarea spațiilor verzi și refuzați să sprijiniți o unitate a Consiliului Local să ducă la îndeplinire acest demers. În lunile de vară când orașul va arăta deplorabil vă rog să rețineți propunerea făcută astăzi, domnule Cosmin Andrei", a spus Eugen Țurcanu.

Și Cătălina Lupașcu i-a acuzat pe consilierii social-democrați că au tăiat de pe listă investiții importante pentru oraș. 

"Sunt așa cum ne-ați obișnuit, praf în ochi, fiindcă haideți să fim serioși, șosea ocolitoare... Dar dincolo de toate acestea mi-au rămas în minte două lucruri, că doriți bani pentru fel și fel de manifestări, în condițiile în care Botoșaniul la 30 și ceva de grade arde și va fi necesar ca străzile orașului să fie udate dimineața, dumneavoastră doriți să faceți cât mai multe manifestări culturale. Porbabil vă plac. Nu vă doriți extinderea rețelei de supraveghere. Păcat. Tocmai ați participat la o ședință, domnule Cosmin Andrei, în care s-a discutat despre necesitatea extinderii rețelei de supraveghere video a orașului. Doar nu că doriți. Aruncați praf în ochi celor care v-au votat", a spus Cătălina Lupașcu.

Viceprimarul Cosmin Andrei a spus că prin amendamentul propus au fost trecute sume pentru unele investiții așteptate de foarte mulți ani de botoșăneni, cum ar fi modernizarea unor străzi. 

"Vrem să dăm un semnal, să transmitem cetățenilor că încercăm să facem ceva chiar cu sumele din bugetul local dincolo de alte proiecte prin PNDL, investiții de anvergură sau cu fonduri europene. Bugetul pentru câinii comunitari este cu 60% mai mare decât în anul 2016, am ajuns la 1 milion de lei. Sumele gestionate de domnul Eugen Țurcanu reprezintă 24,2 milioane de lei din această propunere a bugetului și eu cred că nu se livrează bunuri și servicii populației de această sumă, în continuare nu putem rezolva probleme minore ale municipiului Botoșani, cum o reprezintă tăierea arborilor căutăm soluții, externalizări. 60% din totalul sumelor încasate din taxe, impozite locale la nivelul anului 2017 sunt gestionate de domnul Eugen Țurcanu. Aveți o responsabilitate foarte mare și așteptăm servicii pe măsura sumelor alocate", a replicat viceprimarul Cosmin Andrei.  

"Nu puteți dvs. repara cât a construit Flutur, dacă tot ați spus că nu facem nimic. Nu puteți repara cât a construit Flutur în orașul acesta. Văd că grija dumneavoastră principală nu este DSPSA, ci Eugen Țurcanu. Dumneaovastră ați votat ca anumite activități ale municipiului să fie administrate de către DSPSA și nu v-am cerut eu lucrul acesta și nici unul dintre colegii mei", a spus Eugen Țurcanu. 

 

 

Spune-ne opinia ta