Reparații pe o stradă din municipiu, pentru fluidizarea traficului dintr-o intersecție importantă

Reprezentanții municipalității au decis ca pe lista străzilor care intră anul acesta în reparații să fie prinsă și o stradă intens circulată, dar care în prezent se află într-o stare de degradare destul de avansată.

Reparații pe o stradă din municipiu, pentru fluidizarea traficului dintr-o intersecție importantă

   Foto: Google Maps

Este vorba de strada Aprodu Purice, pe care circulă tot mai multe autoturisme, arteră aleasă de șoferii care nu vor să mai stea la semaforul de la intersecția străzii Uzinei cu Calea Națională.

Potrivit viceprimarului Marian Murariu, durata estimată pentru realizarea lucrărior este de o lună și jumătate. Va fi turnat un strat nou de asfalt, vor fi schimbare bordurile și refăcute trotuarele. 

"Un alt șantier nou din municipiul Botoșani este pe strada Aprodu Purice. Această stradă este considerată ca o prelungire a așa-zisei centuri ocolitoare a municipiului Botoșani. Această stradă vine în continuarea străzii Împărat Traian și strada Uzinei. Foarte multe camioane și autocare, ca să nu mai stea la semaforul de la intersecția cu Calea Națională, virează dreapta pe strada Aprodu Purice, apoi stânga pe strada Gării și ies din nou în Calea Națională. Ne-am decis să reparăm această stradă pentru că este degradată și pentru a fluidiza traficul și mai dorim să descongestionăm traficul din intersecția dintre Calea Națională, strada Uzinei și strada Sucevei", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Banii pentru lucrările de pe strada Aprodu Purice vor fi alocați din bugetul aprobat anul acesta pentru reparații și întreținere străzi. 

 

Spune-ne opinia ta