Reparaţii pe bucăţi pe drumul naţional 29 Botoşani- Săveni

Neatins de lucrări importante de reparaţii de ani de zile, drumul Botoşani- Săveni a ajuns, în sfârşit, în atenţia drumarilor. Reparaţiile au început, dar deocamdată pe sărite. Mai mult, constructorul a lăsat lucrarea neterminată din cauza unor probleme tehnice.

Reparaţii pe bucăţi pe drumul naţional 29 Botoşani- Săveni

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Lucrările de reabilitare a drumului naţional 29, pe sector Botoşani- Săveni, au început în forţă, de la ieşirea din Botoşani şi se opresc brusc în apropiere de Unţeni, acolo unde dealul este rupt, iar calea rutieră este vălurită, obligând şoferii să circule în zig- zag.

Speranţele că inclusiv acest segment va intra acum în reparaţii s-au cam năruit, stratul asfaltic continuând câţiva kilometri, dar nu până la Releu, de acolo de unde în urmă cu trei ani au fost derulate alte lucrări de modernizare, ajunse până în Săveni.

Responsabilii de la Secţia Drumuri Naţionale spun că lucrările vor continua aşa cum au fost programate, pauza de lucrări fiind cauzată de unele probleme tehnice ale constructorului. Cât despre sectorul rupt din zona Unţeni, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri are planuri mari.

"Acolo vom lucra în regie proprie. Acolo este o instabilitatre a terenului şi până o fi să se rezolve complet, vom face noi nişte lucrări de reparaţii. Pe termen lung, avem un proiect depus la BEI (Banca Europeană de Investiţii) şi aşteptăm aprobările. Planul este ca pe o parte (porţiunea de coborâre dinspre Botoşani spre Săveni, n.r.) să facem o consolidare cu zid de sprijin, aşa cum s-a făcut la Băluşeni, iar pe partea cealaltă ar fi vorba de refacerea de drenuri pentru a se putea colecta apele dinspre amonte spre aval", explică Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani.

Drumul care uneşte Botoşanii de Săveni era atât de prost încât şoferii nici să fi vrut, n-ar fi putut călca pedala de acceleraţie mai tare, iar poliţiştii nu scoteau radarul decât în zona Ungureni, la intrarea în comună. În urmă cu câteva luni, anterior vizitei ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, în judeţ, muncitorii de la SDN au umplut cu pietriş gropile din carosabil, însă la prima ploaie, gropile au rămas descoperite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1218

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5111

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1755

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...