Reparaţii pe bucăţi pe drumul naţional 29 Botoşani- Săveni

Neatins de lucrări importante de reparaţii de ani de zile, drumul Botoşani- Săveni a ajuns, în sfârşit, în atenţia drumarilor. Reparaţiile au început, dar deocamdată pe sărite. Mai mult, constructorul a lăsat lucrarea neterminată din cauza unor probleme tehnice.

Reparaţii pe bucăţi pe drumul naţional 29 Botoşani- Săveni

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Lucrările de reabilitare a drumului naţional 29, pe sector Botoşani- Săveni, au început în forţă, de la ieşirea din Botoşani şi se opresc brusc în apropiere de Unţeni, acolo unde dealul este rupt, iar calea rutieră este vălurită, obligând şoferii să circule în zig- zag.

Speranţele că inclusiv acest segment va intra acum în reparaţii s-au cam năruit, stratul asfaltic continuând câţiva kilometri, dar nu până la Releu, de acolo de unde în urmă cu trei ani au fost derulate alte lucrări de modernizare, ajunse până în Săveni.

Responsabilii de la Secţia Drumuri Naţionale spun că lucrările vor continua aşa cum au fost programate, pauza de lucrări fiind cauzată de unele probleme tehnice ale constructorului. Cât despre sectorul rupt din zona Unţeni, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri are planuri mari.

"Acolo vom lucra în regie proprie. Acolo este o instabilitatre a terenului şi până o fi să se rezolve complet, vom face noi nişte lucrări de reparaţii. Pe termen lung, avem un proiect depus la BEI (Banca Europeană de Investiţii) şi aşteptăm aprobările. Planul este ca pe o parte (porţiunea de coborâre dinspre Botoşani spre Săveni, n.r.) să facem o consolidare cu zid de sprijin, aşa cum s-a făcut la Băluşeni, iar pe partea cealaltă ar fi vorba de refacerea de drenuri pentru a se putea colecta apele dinspre amonte spre aval", explică Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani.

Drumul care uneşte Botoşanii de Săveni era atât de prost încât şoferii nici să fi vrut, n-ar fi putut călca pedala de acceleraţie mai tare, iar poliţiştii nu scoteau radarul decât în zona Ungureni, la intrarea în comună. În urmă cu câteva luni, anterior vizitei ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, în judeţ, muncitorii de la SDN au umplut cu pietriş gropile din carosabil, însă la prima ploaie, gropile au rămas descoperite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

astăzi, 08:37
226

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
667

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...

Luna august aglomerează spitalele: botoşănenii care muncesc în străinătate îşi tratează afecţiunile acasă

Luni, 14 August 2017
2823

Un botoşănean care lucrează legal într-o ţară a Uniunii Europene a constatat pe propria-i piele că nu poate accesa serviciile medicale, deşi plăteşte asigurări de sănătate. A venit a...