Regulamentul privind ridicarea şi blocarea maşinilor, în municipiul Botoşani, la un pas de a fi aplicat

Regulamentul privind ridicarea şi blocarea maşinilor, în municipiul Botoşani, la un pas de a fi aplicat

Dezbaterea publică privind Regulamentul de organizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani şi a documentaţiei de delegare a gestiunii către societatea Eltrans, a activităţii de gestionare a parcărilor şi procedurilor aplicabile vehiculelor parcate neregulamentar, s-a încheiat, urmând ca joi, în cadrul unei şedinţe ce va avea loc la primărie să fie analizate amendamentele şi propunerile depuse.

Proiectul de hotărâre privind acest nou regulament ar putea intra în dezbatere şi aprobare în şedinţa ordinară de Consiliu Local de la finele acestui luni, iar odată ce va fi aprobat vor redeveni funcţionale parcările cu plată de pe raza municipiului şi se vor putea bloca şi ridica autoturismele parcate neregulamentar pe domeniul public.

“Vom avea o şedinţă pentru dezbaterea amendamentelor şi a solicitărilor trimise. După această şedinţă, în urma deciziilor pe care le vom lua, proiectul va intra la dezbatere în Consiliului Local, ne dorim să intre luna aceasta. Mai aşteptăm un aviz al Poliţiei Rutiere pe această propunere de proiect”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Șoferii care își vor parca autoturismele neregulamentar, iar acestea vor fi ulterior ridicate, vor trebui să achite un tarif de 250 de lei pentru recuperarea acestora și alți 250 pentru transportul autovehiculului. Tariful de depozitare va fi de 35 lei/zi/autovehicul. 

Potrivit noului regulament, tariful de blocare/deblocare pentru mașinile parcate neregulamentar va fi de 30 de lei, fiind prevăzut și un tarif în cazul în care proprietarul ajunge la fata locului şi operaţiunea de ridicare nu mai este necesară­, și anume 250 lei/vehicul - pentru faptul că autornacaraua s-a deplasat până la faţa locului.

În ceea ce privește taxa percepută în cele 14 parcări cu plată din municipiul Botoșani, aceasta va fi de 1,5 lei pe oră. În cazul abonamentelor taxa pentru utilizarea unui loc de parcare va fi de 10 lei pe zi și de 100 de lei pe lună.

Citeşte mai multe despre noul regulament: Ce prevede noul regulament privind circulația rutieră în municipiul Botoșani și care vor fi tarifele percepute pentru blocarea/ridicarea mașinilor! DOCUMENT

 

 

Spune-ne opinia ta