Regulamentul privind parcările cu plată și activitatea de ridicare a mașinilor a fost lansat în dezbatere publică. Când va fi aplicat!
BOTOSANI

Regulamentul privind parcările cu plată și activitatea de ridicare a mașinilor a fost lansat în dezbatere publică. Când va fi aplicat!

Mult așteptatul regulament privind administrarea parcărilor cu plată din municipiul Botoșani, care reglementează și activitatea de blocare/ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public, a fost lansat, marți, spre dezbatere publică.

Regulamentul va fi în dezbatere publică pentru o perioadă de 45 de zile, după care proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii și aprobării în Consiliul Local, într-o ședință ce va avea loc la finalul lunii octombrie.

"După etapa de dezbatere publică, proiectul de regulament intră la vot în Consiliul Local. În perioada de dezbatere publică așteptăm sugestii la acest regulament, iar din luna noiembrie sperăm să fie aplicat", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

De administrarea parcărilor cu plată, precum și de activitate de blocare/ridicare, ar urma să se ocupe societatea Eltrans.

Ridicarea mașinilor în municipiul Botoșani a fost sistată la sfârșitul anului 2010, după ce au apărut numeroase nemulțumiri din partea cetățenilor care au reclamat abuzururile făcute de firma Hi Speed Recovery, cea cu care Primăria Botoșani încheiase contract.

Contractul cu HSR a expirat în anul 2014, toate bunurile acestei societăți fiind achiziționate de primărie, fiind vorba de  11 parcometre, o maşină de ridicat, indicatoare şi semne de blocat. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri a fost de 48.150 de euro, fără TVA.

Odată ce va intra în vigoare noul regulament, se va percepe din nou taxă în parcările cu plată din oraș.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
629

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
356

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...

Nemulţumirile poliţiştilor botoşăneni: salarizarea, deficitul de personal, logistica învechită! "Au fost şefi care şi-au dat salarii de excelenţă"

astăzi, 12:26
389

Bordei a expus principalele probleme cu care se confruntă angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în prim plan fiind discriminările şi inechităţile salariale generate la adresa poliţi...