Regulamentul pentru blocarea și ridicarea autoturismelor, finalizat! Cât vor plăti șoferii care parchează neregulamentar, în municipiul Botoșani!

Municipalitatea a definitivat regulamenul de ridicare și blocare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public și de gestiune a parcărilor cu plată, documentul urmând a fi lansat spre dezbatere publică în cursul acestei săptămâni.

 

Regulamentul pentru blocarea și ridicarea autoturismelor, finalizat! Cât vor plăti șoferii care parchează neregulamentar, în municipiul Botoșani!

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, noul regulament va intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. În proiectul de regulament au fost propuse și tarifele ce vor fi aplicate pentru activitatea de blocare/ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, precum și cel pentru parcările cu plată. 

De toată această activitate ar urma să se ocupe societatea Eltrans. 

"Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește regulamentul de ridicare a mașinilor, precum și gestiunea parcărilor cu plată. La parcări vom avea același tarif ca propunere, de 1,5 lei pe oră, intenționăm să stabilim redevența undeva între 10 și 20% plătită de către Eltrans, sunt discuții dacă această redevență va fi diferențiată pe încasările realizate din parcometre și pe operațiunea de ridicat autoturisme. Tariful va fi de 250 de lei pentru ridicat autoturisme și 250 de lei pentru transport la sediul Eltrans, dacă se transportă mașina, iar blocatul va fi în jurul sumei de 100 de lei. Dacă mașina este doar ridicată și nu este transportată la sediul Eltrans discutăm să avem un tarif mai mic, sunt câteva discuții și în ceea ce privește plata relocării autoturismelor în situații excepționale, când avem solicitare de la instituțiile statului", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a spus că abordarea va fi diferită față de anii trecuți, când acționa firma Hi Speed Recovery, iar mașinile vor fi ridicate doar în situații excepționale, cei care vor decide această operațiune fiind polițiștii. 

"Vom ridica doar în situații excepționale, începând cu mașinile abandonate și dacă sunt mașini parcate neregulamentar, nu în parcările cu plată, acolo unde se pot bloca mașinile și nu avem nicio urgență, dar dispoziția de ridicare se eliberează de către Poliția Locală și Poliția Municipală. Eltrans va face o serie de calcule și fundamentarea de cost în ceea ce privește aceste acțiuni, prețurile pot suferi modificări chiar în timpul dezbaterii sau în ședința de Consiliu Local. Am introdus posibilitatea achiziționării abonamentelor", a conchis Andrei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

Joi, 18 Ianuarie 2018
431

Potrivit documentului, veniturile totale propuse de municipalitate pentru anul în curs sunt de 143,2 milioane de lei. La capitolul venituri din impozite și taxe locale, inclusiv taxe speciale, ...

Șefii Consiliului Județean caută bani pentru reabilitarea Muzeului Județean

Joi, 18 Ianuarie 2018
133

Un alt obiectiv pentru care Consiliul Județean speră să obțină bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) este Muzeul Județean. Demersurile făcute până acum pentru ob...

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

Joi, 18 Ianuarie 2018
446

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o întâlni...