Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!

Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o vacanță în siguranță!
Având în vedere că în această perioadă elevii sunt în vacanţă, poliţiştii botoşăneni vin în întâmpinarea acestora, precum şi a părinţilor, cu sfaturi preventive pentru evitarea producerii de evenimente neplăcute .
 
Recomandări pentru copii:
-Atunci când sunteţi singuri acasă, țineţi ușa locuinței închisă, și nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că au fost trimise de părinții voştri!
-Nu părăsiţi locuinţa fără a le spune părinţilor/bunicilor unde şi cu cine plecaţi ori ora la care veţi reveni acasă!
-Nu deschideţi uşa locuinţei persoanelor necunoscute!
-Nu oferiţi persoanelor cunoscute pe internet informaţii despre voi şi restricţionaţi accesul necunoscuţilor la profilul vostru de pe reţelele de socializare!
-Renunţaţi la comunicarea virtuală cu persoane care vă provoacă neplăceri sau frică şi anunţaţi de îndată un adult dacă deveniţi victima unei agresiuni pe internet!
-Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice şi traversaţi întotdeauna numai pe trecerea de pietoni!
 
Recomandări pentru părinţi: 
-Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
-Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă !
-Asiguraţi-vă că ştiu numele dumneavoastră complet sau pe cel al bunicilor, numerele de telefon/adresa, pe care să le poată divulga în situaţia în care s-au rătăcit!
-Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
717

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...