"Jandarmii vor avea indemnizatie de 10%, pentru ca stau de dimineata in ploaie si asculta cum sufla unii in vuvuzela"

"Jandarmii vor avea indemnizatie de 10%, pentru ca stau de dimineata in ploaie si asculta cum sufla unii in vuvuzela"

Presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat, marti, ca in sedinta comisiei au fost marite grilele pe anumite domenii, astfel ca s-au acordat mariri de 10-15%.

"S-au marit grilele pe anumite domenii astfel incat sa nu mai iasa in urma maririi cu 25% de la 1 ianuarie din grila si sa piarda la salariu. Am reglat acest lucru, cateva functii de director care erau foarte mari si nu am putut sa le marim. Au fost mariri intre 10 si 15%", a spus Adrian Solomon.

Referitor la situatia politistilor, acesta spune ca orele suplimentare vor fi platite cu 75% din solda de baza, in conditiile in care se incadreaza intr-o limita de 3%.

"Am votat astazi ca orele suplimentare sa fie platite cu 75% din solda lor de baza, in conditiile in care se incadreaza intr-o limita de 3%, sa nu fie un festival de ore suplimentare, ai nu ai treaba, te duci la serviciu (...) Pana acum orele suplimentare se compensau cu timp liber. In momentul de fata, platindu-se, exista posibilitatea sa exagereze cu orele suplimentare", a declarat Solomon.

Adrian Solomon a explicat si ca "jandarmii vor avea indemnizatie de 10% pentru interventii, pentru ca stau de dimineata in ploaie si asculta cum sufla unii in vuvuzela".

Sindicatul National al Politistilor nu este insa multumit de sumele primite si ameninta cu proteste de amploare, din 15 martie.

De asemenea, legat de faptul ca membrii comisiei au votat majorari pentru directori din deconcentrate, personalul din Consiliul Concurentei, angajati ai Oficiului pentru prevenirea spalarii banilor, el a spus ca acestia "ieseau din grila de salarizare in urma maririi cu 25% si le-a fost majorat salariul din grila, care va fi atins in 2022, astfel incat sa ramana in lege fara pierderi".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...