"Corina Cretu are dreptate. Romania n-a stiut sa profite de fondurile europene pentru infrastructura"

Romania nu are autostrazi, pentru ca autoritatile nu au fost capabile sa proiecteze si sa atraga fondurile europene, asa cum au facut-o alte state, dar asta nu se intampla de azi, de ieri, ci pare deja o atitudine cronicizata. 

"Corina Cretu are dreptate. Romania n-a stiut sa profite de fondurile europene pentru infrastructura"

 Adina Valean  

Este opinia Adinei Valean, europarlamentar roman, vicepresedinte al Parlamentului European din partea grupului popularilor.

Intrebata la Bruxelles, la o intalnire cu jurnalistii, daca este de acord cu criticile aduse de comisarul european Corina Cretu guvernului roman, Adina Valean a explicat ca, intr-adevar, e o problema a Romaniei, incapacitatea de a folosi un instrument european - fondurile europene - pentru a-si crea infrastructura.

"Felul in care a receptionat ea atitudinea Guvernului, eu nu am de unde sa stiu si nu imi dau seama in ce consta bataia de joc, dar, pe de alta parte, toate lucrurile concrete pe care le-a afirmat si anume ca nu sunt proiecte suficient de mature pentru a obtine finantare si ca asta e o problema la Bucuresti si nicidecum la Bruxelles, cu asta pot fi absolut de acord si cred ca asa este. (...) Trebuie sa va spun ca, in materie de infrastructura, am observat cum alte state membre ale Uniunii Europene, mai noi sau mai vechi, mai din Est sau mai din Vest, au profitat in mod constant de finantarea pentru infrastructura si e bine-cunoscut exemplul multiplelor aeroporturi, investitiilor in transportul feroviar, modernizari de linii de echipamente, tot", a explicat europarlamentarul.

"Dincolo de faptul ca nu avem autostrazi, ceea ce este scandalos, nu avem nici investitii in infrastructura feroviara, nu avem investitii in infrastructura de transport al energiei. Deschidere a existat intotdeauna si bani au existat intotdeauna si nu avem infrastructura din cauza, pur si simplu, a neputintei de proiectare de la Bucuresti, sa spunem asa", a adaugat Adina Valean.

Luni, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a spus ca nu mai accepta insulte din partea Guvernului Romaniei, in contextul in care a avertizat de nenumarate ori autoritatile de la Bucuresti ca Romania pierde bani din lipsa proiectelor, insa a fost apostrofata ca spune lucrurilor pe nume.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

O poveste adevărată. Despre oameni buni și oameni care învață să fie buni!

astăzi, 13:12
452

Sunt în tren, călătoresc de la Tg Bujor la Galați. La o stație intră un om al străzii. Plin de vânătăi, cu fața umflată. Arată de vreo 30 de ani.Privind în jur, î...

Ce trebuie să știe și să poată face un român care termină școala în 2030

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
266

Organizația Națiunilor Unite, prin UNESCO, a trasat câteva linii majore spre care să se îndrepte toate țările. Se numesc, pompos, "Obiective de Dezvoltare Durabilă". Toate ...

VIDEO Gest emoționant la sfârşitul meciului de handbal, pentru Cristina Neagu!

Vineri, 14 Decembrie 2018
749

Jucătoarele României au creat vineri un moment de emoţie puternică în sala unde s-a jucat semifinala cu Rusia, pierdută cu 28-22, la Campionatul European din Franţa. La finalul celor ...