"Corina Cretu are dreptate. Romania n-a stiut sa profite de fondurile europene pentru infrastructura"

Romania nu are autostrazi, pentru ca autoritatile nu au fost capabile sa proiecteze si sa atraga fondurile europene, asa cum au facut-o alte state, dar asta nu se intampla de azi, de ieri, ci pare deja o atitudine cronicizata. 

"Corina Cretu are dreptate. Romania n-a stiut sa profite de fondurile europene pentru infrastructura"

 Adina Valean  

Este opinia Adinei Valean, europarlamentar roman, vicepresedinte al Parlamentului European din partea grupului popularilor.

Intrebata la Bruxelles, la o intalnire cu jurnalistii, daca este de acord cu criticile aduse de comisarul european Corina Cretu guvernului roman, Adina Valean a explicat ca, intr-adevar, e o problema a Romaniei, incapacitatea de a folosi un instrument european - fondurile europene - pentru a-si crea infrastructura.

"Felul in care a receptionat ea atitudinea Guvernului, eu nu am de unde sa stiu si nu imi dau seama in ce consta bataia de joc, dar, pe de alta parte, toate lucrurile concrete pe care le-a afirmat si anume ca nu sunt proiecte suficient de mature pentru a obtine finantare si ca asta e o problema la Bucuresti si nicidecum la Bruxelles, cu asta pot fi absolut de acord si cred ca asa este. (...) Trebuie sa va spun ca, in materie de infrastructura, am observat cum alte state membre ale Uniunii Europene, mai noi sau mai vechi, mai din Est sau mai din Vest, au profitat in mod constant de finantarea pentru infrastructura si e bine-cunoscut exemplul multiplelor aeroporturi, investitiilor in transportul feroviar, modernizari de linii de echipamente, tot", a explicat europarlamentarul.

"Dincolo de faptul ca nu avem autostrazi, ceea ce este scandalos, nu avem nici investitii in infrastructura feroviara, nu avem investitii in infrastructura de transport al energiei. Deschidere a existat intotdeauna si bani au existat intotdeauna si nu avem infrastructura din cauza, pur si simplu, a neputintei de proiectare de la Bucuresti, sa spunem asa", a adaugat Adina Valean.

Luni, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a spus ca nu mai accepta insulte din partea Guvernului Romaniei, in contextul in care a avertizat de nenumarate ori autoritatile de la Bucuresti ca Romania pierde bani din lipsa proiectelor, insa a fost apostrofata ca spune lucrurilor pe nume.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Prețurile proprietăților rezidențiale din România, în creștere. Botoșani, campion național la scumpiri!

Luni, 20 Mai 2019
310

În primul trimestru al anului în curs, proprietățile rezidențiale din România s-au apreciat cu 0,8% față de ultimele trei luni din 2018. Potrivit celui mai nou recent raport de ...

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Vineri, 17 Mai 2019
1595

Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când a...

"Face vizita medicală! Nu mai este niciun secret". Se face mutarea momentului în Liga I

Vineri, 17 Mai 2019
911

Pe locul trei în clasamentul playout-ului, FC Botoşani visează să mai urce un loc. Este la şase puncte de ocupanta poziţiei a doua, Dinamo, iar vineri are meci cu liderul Gaz Metan Mediaş,...