"Cadou" pregătit de municipalitate botoşănenilor!

"Cadou" pregătit de municipalitate botoşănenilor!

Punerea în aplicare a noului regulament de publicitate adoptat în ultima şedinţă de Consiliu Local va fi vizibilă în câteva luni, din mai multe zone din municipiul Botoşani urmând să dispară panourile publicitare.

Prin acest nou regulament s-a urmărit înlăturarea disfuncţiilor de ordin urbanistic şi estetic generate de activităţile de reclamă şi publicitate, fiind străzi în municipiul Botoşani unde pe o porţiune de câţiva zeci de metri sunt şi câte 10 astfel de panouri.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei panourile publicitare din zonele stabilite prin Hotărâre de Consiliu Local vor fi dezafectate până la data de 23 aprilie 2017.

“Prin adoptarea Hotărârii de Consiliu Local pentru reglementările din regulamentul de publicitate am stabilit un termen pentru dezafectarea panourilor existente în zona restricţionată, acest termen fiind 23 aprilie 2017, care coincide cu Zilele Oraşului, tocmai pentru a oferi un cadou botoşănenilor, un centru curat, acolo unde am fost invadaţi de multe ori de panouri publicitare. Avem Bulevardul M. Eminescu de la Casa Ventura până la intersecţia cu Octav Onicescu, strada Marchian, întreg Pietonalul Unirii, Cuza Vodă de la Casa Sindicatelor până la Hotelul Rapsodia, Calea Naţională de la magazinl BIG până la Uvertura Mall, precum şi Centrul Istoric. Mai avem o serie de restricţii impuse prin lege care ne obligă să nu avizăm amplasarea panourilor publicitare la o distanţă mai mică de 100 de metri de clădirile de patrimoniu", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

În zonele în care va fi permisă în continuare amplasarea acestor panouri publicitare acestea vor trebui reautorizate.

Reprezentanţii Primăriei mai spun că noul regulament creează un cadru clar, previzibil şi coerent al procedurilor ce va permite mediului de afaceri să îşi stabilească acţiunile şi obiectivele în mod eficient.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
617

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
133

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
84

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...