Puhoi de șefi la învestirea în funcție a prefectului Dan Șlincu - FOTO

Sala de ședințe de la Palatul Administrativ a devenit neîncăpătoare miercuri la ceremonia de învestire în funcție a noului prefect al județului Botoșani, Dan Șlincu.

 

Puhoi de șefi la învestirea în funcție a prefectului Dan Șlincu - FOTO

Șefii instituțiilor deconcentrate, primari, parlamentari, dar și angajați ai Instituției Prefectului, precum și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, au vrut să fie de față la numirea oficială pe funcție a reprezentantului Guvernului în teritoriu. La ceremonie a fost prezent și fostul prefect al județului, Dan Nechifor.

Teodor Iulian Gheorghe, directorul Direcției generale pentru relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost cel care a dat citire Hotărârii prin care Dan Șlincu a fost detașat la conducerea Prefecturii.

După depunerea jurământului, noul prefect a fost aplaudat de toți cei prezenți în sală.

"Domnule prefect, vă felicit pentru învestire, vă urez bun venit la conducerea instituției, bun venit în breasla înalților funcționari publici, vă doresc un mandat echilibrat, un mandat prin care să vegheați asupra respectării și aplicării legii în județul Botoșani, vă doresc putere de muncă și spor la treabă. Aș dori să îi mulțumesc domnului Dan Nechifor care până de curând a ocupat funcția de prefect al județului, să îi mulțumesc în numele Ministerului pentru modul echilibrat și corect în care a exercitat această funcție, pentru întreaga activitate desfășurată", a spus Teodor Iulian Gheorghe.

Și fostul prefect Dan Nechifor, care a revenit pe postul de director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași, a ținut să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat în mandatul de la Prefectură. 

"Vreau să mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o de-a lungul acestui mandat, să multțumesc colegilor din cadrul Ministerului de Interne pentru modul în care au colaborat în organizarea celor două tururi de alegeri și nu numai, pentru tot ceea ce a însemnat situații deosebite în județul Botoșani. Vreau să mulțumesc colegilor din cadrul Instituției Prefectului și nu în ultimul rând domnilor primari pentru modul fructuos și echilibrat în care am colaborat", a spus în cuvântul său Dan Nechifor.

La rândul său, senatorul Doina Federovici, președintele organizației județene a PSD Botoșani, care l-a susținut pe Dan Șlincu pentru a ajunge pe funcția de prefect, i-a transmis acestuia un mesaj.

"Este un eveniment foarte important pentru administrația publică din Botoșani. Ați condus mai bine de patru ani o instituție care are peste 1.100 de salariați și ați condus-o din punctul meu de vedere cu o mână forte. Vă urăm succes, vă spunem că doar prin dialog constructiv și colaborare cu instituțiile locale și centrale putem să realizăm obiectivele majore pe care ni le propunem pentru județul Botoșani. Felicitări, să fie numirea dumneavoastră într-un ceas bun și să fiți bun, înțelept, să respectați legea", a spus Doina Federovici.

Dan Șlincu a fost până acum director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
























 

 

 

 

Spune-ne opinia ta