Puhoi de șefi la învestirea în funcție a prefectului Dan Șlincu - FOTO

Sala de ședințe de la Palatul Administrativ a devenit neîncăpătoare miercuri la ceremonia de învestire în funcție a noului prefect al județului Botoșani, Dan Șlincu.

 

Puhoi de șefi la învestirea în funcție a prefectului Dan Șlincu - FOTO

Șefii instituțiilor deconcentrate, primari, parlamentari, dar și angajați ai Instituției Prefectului, precum și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, au vrut să fie de față la numirea oficială pe funcție a reprezentantului Guvernului în teritoriu. La ceremonie a fost prezent și fostul prefect al județului, Dan Nechifor.

Teodor Iulian Gheorghe, directorul Direcției generale pentru relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost cel care a dat citire Hotărârii prin care Dan Șlincu a fost detașat la conducerea Prefecturii.

După depunerea jurământului, noul prefect a fost aplaudat de toți cei prezenți în sală.

"Domnule prefect, vă felicit pentru învestire, vă urez bun venit la conducerea instituției, bun venit în breasla înalților funcționari publici, vă doresc un mandat echilibrat, un mandat prin care să vegheați asupra respectării și aplicării legii în județul Botoșani, vă doresc putere de muncă și spor la treabă. Aș dori să îi mulțumesc domnului Dan Nechifor care până de curând a ocupat funcția de prefect al județului, să îi mulțumesc în numele Ministerului pentru modul echilibrat și corect în care a exercitat această funcție, pentru întreaga activitate desfășurată", a spus Teodor Iulian Gheorghe.

Și fostul prefect Dan Nechifor, care a revenit pe postul de director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași, a ținut să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat în mandatul de la Prefectură. 

"Vreau să mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o de-a lungul acestui mandat, să multțumesc colegilor din cadrul Ministerului de Interne pentru modul în care au colaborat în organizarea celor două tururi de alegeri și nu numai, pentru tot ceea ce a însemnat situații deosebite în județul Botoșani. Vreau să mulțumesc colegilor din cadrul Instituției Prefectului și nu în ultimul rând domnilor primari pentru modul fructuos și echilibrat în care am colaborat", a spus în cuvântul său Dan Nechifor.

La rândul său, senatorul Doina Federovici, președintele organizației județene a PSD Botoșani, care l-a susținut pe Dan Șlincu pentru a ajunge pe funcția de prefect, i-a transmis acestuia un mesaj.

"Este un eveniment foarte important pentru administrația publică din Botoșani. Ați condus mai bine de patru ani o instituție care are peste 1.100 de salariați și ați condus-o din punctul meu de vedere cu o mână forte. Vă urăm succes, vă spunem că doar prin dialog constructiv și colaborare cu instituțiile locale și centrale putem să realizăm obiectivele majore pe care ni le propunem pentru județul Botoșani. Felicitări, să fie numirea dumneavoastră într-un ceas bun și să fiți bun, înțelept, să respectați legea", a spus Doina Federovici.

Dan Șlincu a fost până acum director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
2402

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

Luni, 20 Noiembrie 2017
1132

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

Luni, 20 Noiembrie 2017
6912

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...