PROTEST la Locativa! Chiriasii din ANL-uri nu sunt de acord cu noile preturi! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Aproximativ 30 de persoane care locuiesc in blocuri ANL din municipiul Botosani s-au adunat, miercuri la amiaza, la sediul Locativa, fiind nemultumiti de noile tarife percepute pentru chirii, aprobate de Consiliul Local in sedinta de marti.

PROTEST la Locativa! Chiriasii din ANL-uri nu sunt de acord cu noile preturi! FOTO, VIDEO

Oamenii spun ca pretul a crescut de 6 ori in unele cazuri si nu au de unde plati atatia bani.

"In acest moment platesc 81 de lei si de acum incolo voi plati 539 de lei. Am un venit de 1.000 de lei pe luna, din care trebuie sa platesc facturile la utilitati. Am doi copii in intretinere si sunt singura. Ce sa fac? Unde sa ma duc sa stau si cu ce bani sa platesc? Nu am venit sa facem scandal. Nu am venit sa ne certam, ci sa discutam civilizat, pentru a gasi o modalitate sa platim si noi fiecare dupa posibilitati", a spus o chiriasa din ANL Cismea.

La fata locului au ajuns si jandarmii botosaneni, pentru ca protestul sa nu degenereze. Cativa cetateni au intrat in sediul Locativa pentru a discuta cu directorul societatii. 

"Stau intr-un apartament cu doua camere la ANL Cismea. Am platit 78 de lei pana acum si de acum trebuie sa dau aproape 500 de lei. In alte zone din oras, unde sunt ANL-uri, cu acelasi numar de camere sunt persoane care platesc mai putin ca noi. De unde o sa platim acesti bani? Cred ca ne vom constituie intr-o asociatie si vom contacta un avocat", a precizat un alt protestatar.

UPDATE: ORA 14:05

Oamenii au cerut celor de la Locativa sa faca front comun cu ei pentru inceperea unor demersuri legate pentru stabilirea unui pret rezonabil la chiriilor. Florinel Gornea le-a explicat cetatenilor ca nicio chirie nu s-a majorat la initiativa autoritatilor de la nivel local, modalitatea de calcul a noilor chirii, aplicata de la 1 ianuarie 2017, fiind reglementata prin lege la nivel national.

Nemultumiti de raspunsurile pe care le-au primit de la directorul Locativa, chiriasii de la ANL-uri s-au indreptat catre Primaria Botosani pentru a avea o discutie si cu primarul Catalin Flutur.

UPDATE: ORA 14:15

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, nu se afla in institutie, astfel ca protestatarii asteapta sa vorbeasca cu unul dintre cei doi viceprimari.

UPDATE: ORA 14:30

Viceprimarul Cosmin Andrei nu este nici el la Primarie, iar viceprimarul Marian Murariu nu a dorit sa-i primeasca pe cetateni, precizand doar ca nu se ocupa el de Locativa

UPDATE: ORA 14:40

Dupa ce nu au fost primiti la Primarie, chiriasii din ANL-uri au mers la Prefectură, unde li s-a transmis să facă o petiție pe care să o înainteze Instituiției Prefectului, reprezentantul Guvernului urmând să o trimită mai departe la nivel central.


VIDEO:


FOTO:


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2762

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1760

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1056

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...