Protest al salariaților de la Primăria Botoșani!

Nemulțumiți de modul de derulare a dezbaterilor pe marginea proiectului privind Legea salarizării, funcționarii din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani vor declanșa o acțiune de protest.

 

Protest al salariaților de la Primăria Botoșani!

Potrivit reprezentanților Sindicatului Liber a Funcționarilor din Primăria Botoșani, angajații primăriei vor fi, miercuri, 24 mai, în grevă japoneză și vor purta banderole albe, dar nu vor înceta activitatea.

Având în vedere că prin Legea –cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu s-au stabilit salariile de bază ale angajaților din administrația publică locală și invocând așa zisa autonomie, această responsabilitate a fost transferată consiliilor locale la solicitarea AMR-ului, au fost întreprinse o serie de măsuri în vederea elaborării grilelor de salarizare și pentru această categorie de personal susțin sindicaliștii.

"În data de 9 mai, la București,  a avut loc întâlnirea federațiilor din administrația publică locală, pentru a ne pune de acord și a formula amendamente comune la proiectul legii salarizării, care să fie transmise la Comisiile pentru muncă și protecție socială de la Senat și Camera Deputaților, pentru a fi dezbătute și votate, întrucât după cum știți proiectul a fost trimis la Parlament pentru dezbateri fiind depus ca inițiativă parlamentară și nu guvernamentală, cum era firesc pentru o lege atât de importantă. Tot în data de 9 mai, o parte din colegi au participat la o întâlnire cu membrii Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților cărora le-au prezentat solicitările și propunerile la proiectul legii salarizării. În urma discuțiilor, membrii Comisiei ne-au cerut ca toate federațiile din administrația locală, de comun acord, să le trimitem propuneri comune și o grilă de salarizare pentru această categorie. Săptămâna trecută au avut loc dezbaterile din Comisia pentru muncă de la Senat, unde au fost doar simulări ale unor dezbateri, iar cei din administrația locală nu am fost lăsați să vorbim, ajungându-se la un adevărat circ", susțin sindicaliștii din administrație.

Sindicatele din administraţia publică anunţă pentru săptămâna viitoare mitinguri de protest în Capitală şi în întreaga ţară, principala solicitare fiind o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
201

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
312

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

astăzi, 11:10
878

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile admini...