Propunerea unui consilier local: parcări sau terenuri de joacă în locul garajelor din cartiere

Propunerea unui consilier local: parcări sau terenuri de joacă în locul garajelor din cartiere

Criza locurilor de parcare din multe zone din municipiul Botoșani, dar și necesitatea unor terenuri de joacă pentru copii ar putea fi rezolvate dacă astfel de spații ar fi amenajate pe terenurile pe care în prezent sunt garaje.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi a fost un proiect de hotărâre privitor la prelungirea unor contracte de concesiune a terenurilor pe care se află astfel de construcții, durata propusă fiind doar de un an.

S-a stabilit acest termen tocmai în ideea în care municipalitatea va intenționa să dezvolte o serie de investiții în viitor.

"Trebuie să gândim o strategie pe termen mediu și lung pentru a modifica aceste spații din cartierele de locuințe și să ne gândim la niște parcări subterane, supraterane și să încercăm într-o baterie de 20 de garaje, care majoritatea sunt închiriate sau folosite pe post de magazii, să încercăm să valorificăm și să câștige mult mai mulți cetățeni dreptul de a parca sau de a se juca copiii pe terenuri de joacă special amenajate", a spus consilierul local Eugen Țurcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta