Proiectul privind taxele și impozitele locale nu a trecut!

Proiectul privind taxele și impozitele locale nu a trecut!

Amendamentul propus de consilierii muncipali ai PSD la proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul 2018 nu a trecut.

Consilierul local Eugen Țurcanu le-a atras atenția social-democraților, înainte de vot, că pentru a trece proiectul de hotărâre, cu amendamentul propus de ei, au nevoie de 12 voturi și au doar 11. De le ședință absentează consilierul PSD Ady Petrușcă.

Cu toate acestea, proiectul a fost supus aprobării, întrunind 11 voturi pentru și 9 împotrivă, motiv pentru care nu a fost aprobat. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de 12 voturi pentru.

"Faceți un joc de imagine ieftin", a fost reacția consilierului PNL Cătălina Lupașcu.

După votarea proiectului privind taxele și impozitele locale aleșii municipali au solicitat o pauză și cel mai probabil votul va fi reluat pentru că birurile datorate bugetului local trebuie stabilite până la finele acestui an, iar odată aprobate nu se mai pot face niciun fel de modificări pe parcursul anului.  

Prin amendamentul formulat de consilierii PSD propunerea este de majorare cu un procent de maximum 5% pe categoriile de taxe și impozite pentru care se dorește creștere.

Pentru că nu este legal să se voteze de două ori un proiect de hotărâre în aceeași ședință de Consiliu Local, a fost convocată o ședință extraordinară pentru ora 12.30.

 

 

Spune-ne opinia ta