Proiectul drumului strategic, urcat pe SEAP. Când ar putea începe lucrările!

Consiliul Județean Botoșani a finalizat un pas important în realizarea drumului strategic de 106,265 km de pe raza județului Botoșani.

Proiectul drumului strategic, urcat pe SEAP. Când ar putea începe lucrările!

Întreaga documentație a fost urmată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și urmează perioada de evaluare a acesteia după care totul este în regulă investiția va putea intra la finanțare.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, estimează că lucrările ar putea începe în vara anului 2018. Patru proiecte de acest gen au fost depuse la Agenția Regională de Dezvoltare Nord-Est.

"Avem toate avizele și tot ce trebuie, pus la punct,documentația făcută de proiectanți. Urmează ca cele două comisii, comisia de evaluare administrativă și comisia de evaluare financiar-economică-tehnică să facă evaluările și să dea ok-ul la documentație. În două-trei luni ar trebui ca aceste evaluări să fie gata. Dacă lucrurile vor funcționa bine și nu vom avea contestații în mod normal la anul pe vremea aceasta ne putem ocupa de lucrări", a spus președintele Consiliului Județean.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani susțin că prin reabilitarea și modernizarea sectoarelor de drum cuprinse în drumul strategic se va asigura un confort sporit de circulație, o siguranță în exploatare, favorizând totodată și dezvoltarea zonei adiacente sectoarele de drum. 

Durata de realizare a investiției este de 42 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 33 de luni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
397

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2991

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1006

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...