Proiectul drumului strategic a trecut de o primă evaluare

Proiectul drumului strategic de pe raza judeţului Botoşani, aflat în evaluare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est,  a trecut de evaluarea unei prime comisii.

Proiectul drumului strategic a trecut de o primă evaluare

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, speră ca până la finele acestui an să se primească un răspuns vizavi de finanţare, în cazul unui răspuns pozitiv urmând a fi demarate imediat licitaţiile în vederea realizării proiectului.

“Prima comisie a fost cea administrativă. Timp de o lună proiectul a fost în evaluare şi a trecut de această comisie. Urmează comisia tehnico-economică. Aici evaluarea va dura mai mult, cam două luni, după care se dă OK-ul. Avem mari speranţe că va trece proiectul. După evaluarea celei de-a doua comisii vom trece la partea de proiectare care spune că trebuie făcută în două luni. Spre sfârşitul anului, începutul anului viitor sper să trecem la licitaţia de construcţie”, a declarat Costică Macaleţi.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, lungimea totală a drumului strategic fiind de 106,265 km., contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.

Durata de realizare a investiției este de 42 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 33 de luni. 

 

Spune-ne opinia ta