Proiectul drumului strategic a fost finalizat și va fi depus pentru finanțare!

Consiliul Județean Botoșani a definitivat, vineri, ultimele proceduri în vederea depunerii la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a proiectului privind drumul strategic. 

Proiectul drumului strategic a fost finalizat și va fi depus pentru finanțare!

Reuniți în ședină ordinară, aleșii județeni au aprobat proiectul și cheltuielile legate de proiect, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții, precum și închierea unui acord cadru de parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Pentru a putea realiza această investiție, Consiliul Județean Botoșani a încheiat un parteneriat și cu Consiliul Județean Iași.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, lungimea totală a drumului strategic fiind de 106,265 km., contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani susțin că prin reabilitarea și modernizarea sectoarelor de drum cuprinse în drumul strategic se va asigura un confort sporit de circulație, o siguranță în exploatare, favorizând totodată și dezvoltarea zonei adiacente sectoarele de drum. 

Durata de realizare a investiției este de 42 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 33 de luni. 

Termenul limită de depunere a proiectului la ADR Nord-Este este13 iulie.

 

 

Spune-ne opinia ta