Proiectul drumului strategic a fost finalizat și va fi depus pentru finanțare!

Consiliul Județean Botoșani a definitivat, vineri, ultimele proceduri în vederea depunerii la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a proiectului privind drumul strategic. 

Proiectul drumului strategic a fost finalizat și va fi depus pentru finanțare!

Reuniți în ședină ordinară, aleșii județeni au aprobat proiectul și cheltuielile legate de proiect, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții, precum și închierea unui acord cadru de parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Pentru a putea realiza această investiție, Consiliul Județean Botoșani a încheiat un parteneriat și cu Consiliul Județean Iași.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, lungimea totală a drumului strategic fiind de 106,265 km., contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani susțin că prin reabilitarea și modernizarea sectoarelor de drum cuprinse în drumul strategic se va asigura un confort sporit de circulație, o siguranță în exploatare, favorizând totodată și dezvoltarea zonei adiacente sectoarele de drum. 

Durata de realizare a investiției este de 42 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 33 de luni. 

Termenul limită de depunere a proiectului la ADR Nord-Este este13 iulie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Președintele Consiliului Județean vrea utilaje performante la Nova Apaserv

astăzi, 13:59
21

Mai mulți bani direcționați către partea de dotări și mai puține bonificații financiare pentru șefi. Asta vrea președintele Consiliului Județean să se întâmple la societatea No...

Controale ale Inspectoratului Şcolar în toate unităţile de învăţământ din judeţ

astăzi, 11:47
361

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani vor fi verificate în perioada următoare de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadru...

Protest al polițiștilor și angajaților Ambulanței în fața Prefecturii - FOTO

Luni, 23 Octombrie 2017
1583

Aproximativ 20 de sindicaliști de la Blocul Național Sindical, Filiala Județeană Botoșani, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Serviciului Județean de Ambulanță, Jandarmerie...