Proiecte pentru drumurile si podurile din judet, in asteptarea banilor europeni!

Sapte drumuri sunt in atentia Consiliului Judetean Botosani in vederea modernizarii, urmand sa se organizeze in acest sens licitatia pentru proiecte.

Drumurile pentru care vicepresedintele CJ, Cristian Achitei, a precizat ca nu sunt facute proiecte pentru modernizare sunt Vorona-Oneaga-Pădureni; Dângeni-Brătieni-Mihălăşeni; Buhăceni-Dângeni-Hăneşti; Coţuşca-Ghileni; Flămânzi-Prăjeni-limită judeţ Iaşi; Ştefăneşti-Murguţa-Dobârceni; Hăneşti-Manoleasa (doar 500 de metri, pentru că acolo primăria pregăteşte un proiect de amenajare a centrului civic).

"Criză sau nu, totuşi, Guvernul şi FMI-ul au spus foarte clar că investesc 20% din bani în infrastructură. S-a discutat foarte clar despre un program guvernamental pentru modernizarea a zece mii de kilometri de drumuri judeţene. Poate nu va fi acum, în trimestrul III, ci poate în trimestrul IV sau ne dă drumu la anul, dar eu vreau să am proiectele pregătite. Nu vreau să ajungem în situaţia în care să ni se dea bani, iar noi să stăm să pregătim proiecte pentru că nu avem. Dacă mai modernizam încă 250 de kilometri pe lângă ce avem asfaltat, aproape că nu mai rămâne nimic neasfaltat din drumurile judeţene", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele CJ Botosani.

Daca vor fi realizate proiectele pentru aceste drumuri, nu vor fi uitate nici podurile din judet, intrucat, potrivit vicepresedintelui CJ, au fost uitate in ultimii ani, incercandu-se sa se faca niste reparatii capitale.

"În ultimii ani, toată lumea a uitat de poduri, până când se va rupe unul într-o zi şi o să se spună că degeaba am asfaltat drumul daca nu am făcut podul. Este vorba de cele cinci poduri cu probleme, unde avem şi expertize tehnice făcute şi care trebuie băgate în reparaţii capitale. Nu ştiu dacă o să reuşesc să le prind anul acesta ca şi lucrări. După ce terminăm perioada de proiectare vom vedea şi cum va merge bugetul pe anul acesta. Dacă vom avea posibilităţi le vom prinde anul acesta, dacă nu, obligatoriu vor fi prinse anul viitor", a precizat Cristian Achitei.

Potrivit vicepresedintelui CJ, podurile ce vor suferi reparatii capitale sunt la Copălău, Orăşeni Vale; Mileanca (de pe drumul spre Darabani); Pomârla si Vlăsineşti.

Suma estimată pentru fiecare proiect de pod este în jur de 500 de milioane lei vechi, iar la drumuri, pentru proiectare, fiecare are alocat, in medie, circa un miliard şi jumătate lei vechi pentru fiecare, în funcţie de lungime.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
18

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
176

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
310

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...