Proiectare întârziată la blocul afectat de explozia de pe Primăverii

Proiectare întârziată la blocul afectat de explozia de pe Primăverii

Proiectarea ce trebuie făcută în vederea realizării lucrărilor de consolidare la blocul de pe strada Primăverii, afectat de explozia de la mijlocul lunii septembrie, bate deocamdată pasul pe loc. 

Profesorul Dorel Plătică, de la Iași, cel care a realizat expertiza, a discutat cu președintele asociației de propietari și i-a transmis că la ora actuală este angrenat în alte angajamente motiv pentru care nu poate realiza proiectarea într-un termen foarte scurt, proiectare care este atât de așteptată mai ales de familiile care au apartamente în blocul respectiv și care acum stau la rude sau la prieteni. 

În aceste condiții se va încerca găsirea unei firme din Botoșani care să facă documentația necesară pentru demararea lucrărilor.

"În urma discuțiilor cu domnul președinte al asociației de proprietari, mi s-a transmis că pentru urgentarea proiectării de la blocul afectat de deflagrație ar trebui să caute dumnealui o firmă de pe plan local pentru că disponibilitatea domnului profesor care a făcut expertiza este una mai îndepărtată, în acest moment fiind prins în niște angajamente contractuale cu alte societăți pe care nu le poate refuza. Voi avea o discuție cu domnul președinte să căutăm o variantă alternativă să vedem cu ce îl putem ajuta, poate o firmă de proiectare de pe plan local poate realiza această documentație într-un termen mai scurt. O să contactăm firmele de pe plan local, împreună cu colegii de la Dezvoltare, să îi sugerăm o listă de firme cu care să ia legătura pentru a demara discuțiile în vederea realizării documentației tehnice", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Oamenii care locuiesc în blocul afectat de explozie și-au luat deja o parte din lucruri. În contul deschis de asociația de proprietari s-au strâns până acum aproximativ 30.000 de lei. 

"Avem în continuare disponibilitatea pentru a le asigura cetățenilor locuințe, a fost asigurat și sprijinul financiar prin măsurile pe care le-am avut la dispoziție, facem tot posibilul pentru a veni în sprijinul dumnealor", a mai precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

Spune-ne opinia ta