Proiect votat cu scandal in sedinta Consiliului Judetean!

Proiect votat cu scandal in sedinta Consiliului Judetean!

 

Trei amendamente la proiectul de buget dezbatut marti in Consiliul Judetean, doar unul dintre acestea fiind adoptate, si anume cel depus de grupul de consilieri PNL-PDL. Celelalte doua, ale consilierului Dumitru Codreau si cel al PSD, au fost respinse in urma voturilor exprimate de consilierii prezenti.
Daca PSD a intervenit in proiectul de buget, prin amendament, in incercarea de a face o noua repartizare pe cele 78 de unitati administrativ-teritoriale, Dumitru Codreanu a solicitat revizuirea sumelor pentru orasul Bucecea si comuna Havarna, discursul consilierului judetean PRM fiind insa extrem de agresiv la adresa lui Mihai Tabuleac.

"Am ascultat opera de arta la care ati lucrat in timp indelungat, se vede ca nu v-ati consultat nici cu partidul, nici cu cei cu care sunteti in coalitie, deci ati muncit degeaba. Sa aveti in vedere ca cei care au fost frustrati de alocarea acestor sume, mai ales cei din comunele cu primari PSD, v-au votat si pe dvs., sunt oamenii la care veti merge si anul viitor sa le cereti voturile. La unele comune au mereu una si aceeasi cifra, cea mai mica. Altele, cele mai mari sume, desi au drumuri de nivel judetean", a spus Dumitru Codreanu.

Al treilea amendament, cel al grupului de consilieri PDL-PNL, singurul adoptat, a fost sustinut de Cristian Achitei.

"Proiectul de amendament al PNL-PDL este bazat pe propunerea presedintelui CJ, tinand cont de necesitati absolut reale ale unor comune si municipiul Botosani. Nu am facut decat niste mici corectii", a precizat Cristian Achitei. 

Interventii in dezbateri:

Eugen Mereuta (PSD):
 "Acum un an am trecut prin aceeasi situatie. Am gasit intelegere, nu ati invatat nimic din lectia de anul trecut. Propun sa taiati totul. Nu am ce comenta la amendamente".

Gheorghe Epuras (PNL):

"Acest buget lucrat de functionarii dvs. este la limita posibilitatilor pe care le are judetul Botosani. Sunteti din Cotusca, si vedeti ce suma are alocata acea comuna. Consider ca bugetul pe care il vom aproba astazi este bun".

Mihai Darie (PSD):

"Inteleg ca chiar nicio fapta buna nu trebuie sa ramana nepedepsita. Colegii PDL stiu, i-am ajutat acum un an, si-au rezolvat problemele, colegii PNL la fel, i-am ajutat anul trecut. Nu inteleg pe ce principii, nu inteleg de ce mai mult de o treime din primarii judetului Botosani, cei ai PSD, trebuie sa fie pedepsiti. Cred ca ar trebui sa va mai ganditi. Mai sunt multe zile pana la sfarsitul anului si se mai schimba aliantele".

Violeta Teslaru (PSD):

"Erau mari sanse sa primim acest proiect dupa sedinta de azi. Si dvs. va este rusine, este un buget de campanie electorala, un buget al domnului Turcanu, al domnului Gireada si al baietilor destepti de la Drumuri si Poduri. Eu nu am asteptari, dar domnule Tabuleac, cum va puneti pune semnatura pe un buget facut pe culoare politica?".


In ciuda interventiilor, cu dupa adoptarea amendamentului depus de PDL-PNL, proiectul de buget a fost adoptat prin votul consilierilor PDL si PNL.

VEZI AICI Repartizarea sumelor pe fiecare unitate administrativ-teritoriala din Botosani - buget 2011 

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
123

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
356

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
36

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...