Proiect de peste 4,7 milioane de lei derulat de Primăria Văculești

Proiect de peste 4,7 milioane de lei derulat de Primăria Văculești

În cadrul Programului Operațional Capital Uman(POCU),la nivelul comunei Văculești în parteneriat cu Școala Gimnazială din comună și Asociația Clara din Dorohoi, s-a aprobat un proiect în valoare de 4,777 milioane de lei.

Beneficiarii sunt persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială care vor beneficia de servicii integrate. După cum a declarat primarul Sorin Gânga, este vorba în mod special de servicii sociale.

În acest moment am identificat un număr de 256 de persoane, care vor beneficia de servicii de asistență medicală comunitară și aici mă refer la servicii de consiliere medicală și socială, educație pentru sănătate, înscriere la medicul de familie, educație a tinerelor mame , planning familial, asistență și sprijin  pentru victimele violenței domestice, aici încadrându-se 50 de beneficiari. Tot în cadrul programului vor exista și servicii specializate de îngrijire la domiciliu, 15 persoane vârstnice, dependente, persoane cu boli cronice și cu nevoi speciale, a declarat primarul Sorin Gânga.

Vor exista și servicii sociale integrate pentru copii și familiile acestora. Îngrijire și supraveghere pe timpul zilei, acordarea de hrană, acordarea de asistență de specialitate în vederea aprofundării cunoștințelor dobândite în cadrul orelor de curs sunt câteva din serviciile ce vor fi furnizate. Mai mult, un număr de 10 copii vor participa la activități recreative, spectacole de teatru, vizionarea de filme, ba chiar excursii și tabere. Vor exista și cursuri de formare profesională pentru un număr de 128 de beneficiari urmând să urmeze cursuri de formare și calificare, un număr de 64 de persoane vor dobândi o calificare până la finalul proiectului. De serviciile educaționale de tip școala după școală, vor beneficia cel puțin 100 de copii cu vârsta între 6 și 14 ani, activitățile extra școlare și școala de vară fiind doar câteva din activitățile ce vor fi derulate.

 

Spune-ne opinia ta