Proiect de 22 milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru elevi aprobat la Botoșani

Proiect de 22 milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru elevi aprobat la Botoșani

Ședința extraordinară a Consiliului Local de la Botoșani de la începutul acestei săptămâni a avut pe ordinea de zi două proiecte de o mare importanță pentru învățământul botoșănean, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice.

“În ședința de Consiliu Local am aprobat două proiecte de o importanță covârșitoare pentru buna desfășurare a învățământului botoșănean așa cum este el astăzi, cu copii care trebuie să susțină cursurile de acasă în sistem on line. Este vorba de un proiect de 22 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă de 19 milioane de lei, contribuție proprie de 3,3 milioane de lei de la bugetul de stat”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

La Botoșani se vor achiziționa peste 10.000 de tablete, monitoare și desktopuri, laptopuri pentru profesori și alte componente tehnologice de ultimă generație.

Municipalitatea a avut o corespondență permanentă cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean în ceea ce privește colaborarea directă cu unitățile de învățământ.

Grupul Școlar Economic “Octav Onicescu” și Liceul cu Program Sportiv au preferat să depună proiecte separate pentru achiziționarea de tehnologie electronică. Proiectul a fost depus în cursul zilei de ieri, imediat după ședința de Consiliu Local.

 

Spune-ne opinia ta