Programările pentru traseu, pentru obținerea permisului de conducere, se întind până în toamnă!
BOTOSANI

Aspiranții din județul Botoșani la statutul de șofer trebuie să aibă foarte mare răbdare atunci când se înscriu la proba de traseu, după ce au trecut de examinarea teoretică. 

Programările pentru traseu, pentru obținerea permisului de conducere, se întind până în toamnă!

Din cauza deficitului de personal cu care se confruntă Serviciul Public Comunitr Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, comparativ cu numărul mare de candidați care doresc să obțină permisul de conducere, programările pentru traseu se întind deja până în luna octombrie, la Dorohoi, și până în august, în Botoșani.

În municipiul Dorohoi, examinarea la traseu are loc o singură dată pe săptămână, miercurea, iar în municipiul Botoșani în zilele de luni, marți, joi și vineri, suprapându-se și cu examinarea teoretică. 

"Este o chestiune destul de acută, mai ales în ceea ce privește Dorohoiul, unde facem o examinare săptămânală. Acolo deja am ajuns cu programările pe luna octombrie pentru traseu.La teorie nu este chiar așa de mare problema, capacitatea noastră maximă e de 180 de candidați pentru fiecare zi de teorie stabilită și de vreo lună de zile a scăzut la 150. La Botoșani programările la traseu au ajuns în luna august, chiar săptămâna aceasta am suplimentat o comisie pentru Dorohoi și una pentru Botoșani și vine în urma ocupării unuia din cele două posturi, noi cum găsim un examinator atestat disponibil suplimentăm", a precizat Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Comunitr Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Într-o singură zi la Dorohoi sunt examinați, la traseu, 75 de candidați, iar la Botoșani în jur de 57 de candidați. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
334

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
579

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
269

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...