Programările pentru traseu, pentru obținerea permisului de conducere, se întind până în toamnă!
BOTOSANI

Aspiranții din județul Botoșani la statutul de șofer trebuie să aibă foarte mare răbdare atunci când se înscriu la proba de traseu, după ce au trecut de examinarea teoretică. 

Programările pentru traseu, pentru obținerea permisului de conducere, se întind până în toamnă!

Din cauza deficitului de personal cu care se confruntă Serviciul Public Comunitr Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, comparativ cu numărul mare de candidați care doresc să obțină permisul de conducere, programările pentru traseu se întind deja până în luna octombrie, la Dorohoi, și până în august, în Botoșani.

În municipiul Dorohoi, examinarea la traseu are loc o singură dată pe săptămână, miercurea, iar în municipiul Botoșani în zilele de luni, marți, joi și vineri, suprapându-se și cu examinarea teoretică. 

"Este o chestiune destul de acută, mai ales în ceea ce privește Dorohoiul, unde facem o examinare săptămânală. Acolo deja am ajuns cu programările pe luna octombrie pentru traseu.La teorie nu este chiar așa de mare problema, capacitatea noastră maximă e de 180 de candidați pentru fiecare zi de teorie stabilită și de vreo lună de zile a scăzut la 150. La Botoșani programările la traseu au ajuns în luna august, chiar săptămâna aceasta am suplimentat o comisie pentru Dorohoi și una pentru Botoșani și vine în urma ocupării unuia din cele două posturi, noi cum găsim un examinator atestat disponibil suplimentăm", a precizat Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Comunitr Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Într-o singură zi la Dorohoi sunt examinați, la traseu, 75 de candidați, iar la Botoșani în jur de 57 de candidați. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
880

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1736

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
2057

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...