Problemele varstnicilor, dezbatute, astazi, la Prefectura

Problemele varstnicilor, dezbatute, astazi, la Prefectura

 Peste 60 de pensionari botosaneni traiesc cu mai putin de 50 de lei pe luna  

Astazi, la Institutia Prefectului, a avut loc intrunirea Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice Botosani, in prezenta prefectului Gheorghe Sorescu, a subprefectului Cornel Mihai, precum si a reprezentantilor institutiilor din domeniul social.

In cadrul sedintei de astazi Sebastian Tocariu, directorul Directiei Muncii si Protectiei Sociale, a prezentat o informare cu privire la activitatea in relatia cu pensionarii a Directiei de Munca si Protectie Sociala Botosani si cu privire la acordarea subventiilor la incalzire pentru sezonul rece 2008-2009, se arata intr-un comunicat remis redactiei www.stiri.botosani.ro de Institutia Prefectului Botosani.

Sebastian Tocariu a declarat astazi, in cadrul sedintei CCDCPPV, ca in anul 2008, pana la 30 septembrie, s-au acordat 81 de ajutoare financiare, insumand 126,200 de lei, pentru familii, in scopul depasirii unor situatii de criza, create de existenta unor probleme deosebite de sanatate sau generate de problemele de natura sociala. In aceeasi perioada, au fost acordate 1.430 de ajutoare de urgenta pentru sprijinul familiilor carora le-au fost afectate locuintele de incendii, alunecari de teren, inundatii, degradare ca urmare a lipsei posibilitatilor de a le repara. Din acestea, 60% din beneficiari au fost persoane varstnice, cu venituri mici si cu afectiuni de sanatate.

In luna octombrie, prin colaborare cu Casa Judeteana de Pensii Botosani si autoritatile locale, au fost identificate 200 de cazuri sociale, dintre care 63 de cazuri care primesc prestatii sociale sub 50 lei, au fost documentate si vor fi supuse aprobarii, in perioada imediat urmatoare, in vederea acordarii unor ajutoare financiare prin Hotarare de Guvern.

In cadrul dialogului purtat s-a mentionat ca nu s-au sesizat probleme deosebite, privind acordarea ajutoarelor pentru incalzire, dar si faptul ca cererile in baza carora se acorda ajutorul pot fi depuse pe toata perioada sezonului rece (noiembrie - martie).

Gheorghe Sorescu a precizat ca banii pe care Institutia Prefectului si-a propus sa-i adune din sponsorizari vor ajunge curand in contul filialei ANVR, pentru a fi distribuiti vaduvelor veteranilor de razboi, din categoria cea mai defavorizata.

Am facut adrese catre un numar de societati comerciale din judet, cu rugamintea de a ne sprijini in acest sens. Ne-am propus sa ajutam cele 150 de persoane, cuprinse in listele pe care le-am primit de la presedintii filialelor veteranilor de razboi, cu circa 50 de lei pentru fiecare, a precizat Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numărul de locuri aprobate la școlile postliceale ale M.A.I. pentru sesiunea ianuarie 2019

astăzi, 15:33
143

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va desfăşura activităţi de recrutare a candidaţilor, astfel: a) Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru ...

Începe spectacolul Cupei României!

astăzi, 14:19
120

Marţi, miercuri şi joi se joacă meciurile turului 5 al Cupei României, primul în care intră echipele de Liga I. De acum încolo competiţia intră în linie dreaptă. 32 de f...

Tichetele de masă vor genera o serie de ambiguități fiscale, începând din 2019

astăzi, 13:15
317

Proiectul de modificare a Codului Fiscal pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice ridica din ce in ce mai multe intrebari. Si nu doar in randul companiilor emitente, ci si intre angaj...