Problemele salariale la DGASPC, calvarul lunar al sefilor CJ!

Faptul ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani nu mai are bani pentru a-si plati salariatii nu mai e demult o noutate.

Nici faptul ca presedintele Consiliului Judetean gaseste in mod miraculos solutii, lunar, fara sprijinul autoritatilor centrale, nu mai surprinde.

"Saptamana viitoare vom avea o sedinta extraordinara de Consiliu Judetean pentru a rezolva si de aceasta data problema platii salariilor la DGASPC. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa intervenim din nou in sprijinul lor, pentru ca nu au fost asigurate fonduri suficiente nici pentru luna iunie. Am identificat sursele pentru suplimentarea fondurilor cu aceasta destinatie. Vom rezolva si de data acesta problema salariilor, tot prin eforturi pe plan local, pentru ca n-a intervenit nicio schimbare, in ciuda multiplelor noastre solicitari, facute in ideea suplimentarilor fondurilor cu acesta destinatie", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Se pare ca luna acesta banii vor fi luati din anumite reserve, din zona invatamanului special, unde s-au facut o serie de economii datorita comasarii celor doua institutii de la Dorohoi, si astfel se va rezolva si de data acesta problema salariilor la DGASPC.

CJ va trebui sa aloce salariilor angajatilor la DGASPC 15 miliarde lei vechi. Presedintele CJ a precizat faptul ca, in cazul in care autoritatile centrale nu vor suplimenta fondurile pentru acesta institutie, sefii CJ vor fi nevoiti sa caute in continuare solutii pe plan local, afectand bineinteles anumite domenii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
35

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
147

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...