Probleme sesizate de șeful de la Permise la mașinile-școală!

Din dorința de a-și rotunji cât mai mult veniturile, unii instructori auto din Botoșani trec pe planul doi starea mașinilor cu care îi pregătesc pe viitorii șoferi. O parte din aceste autoturisme nu asigură nici măcar minimum de confort, mai ales pe perioada verii, când examinatorii trebuie să îndure, alături de candidați, gradele multe din termometre.

Probleme sesizate de șeful de la Permise la mașinile-școală!

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, cms.șef. Marian Ciornea, a adus în atenția instructorilor auto, la ultima ședință a Comisiei pentru siguranța traficului rutier, problemele pe care le-au sesizat examinatorii la mașinile-școală.

Sunt autovehicule care nu au nici măcar oglinzi retrovizoare, după cum a remarcat șeful de la Permise, sau la care inspecția tehnică periodică lipsește.

"Revin cu cerința de a se îmbunătăți starea tehnică a vehiculelor prezentate la examinare, sunt chestiuni legate de ventilație, este vară, și iarna încălzirea. Am în vedere nu doar tractoarele rutiere și camioanelem ci și unele autoturisme pe care le prezentați dvs. la examen. Am mai sesizat lipsa poliței RCA, a inspecției tehnice periodice, în ultima perioadă lucrurile au început să se regleze și nu aș interpreta ca fiind o rea voințăm ci mai mult ca o neatenție, neglijență. Poate e o testare pentru noi să se vadă dacă observăm. Chiar dacă pare puțin forțat, la unele dintre mașinile pe care le prezentați dvs. la examen inclusiv oglinzile retrovizoare ori lipsesc ori sunt poziționate și plasate greșit, ele trebuie foarte bine folosite. Nu aș vrea sa dau exemple nominale, mizând pe buna dvs. credință, dar până la următoarea ședință", le-a spus șeful de la Permise instructorilor auto.

O altă problemă adusă la cunoștința celor care pregătesc viitorii șoferi a fost cea legată de întocmirea dosarelor pentru susținerea examinării în vederea obținerii permisului de conducere. Cms. șef Marian Ciornea le-a cerut instructorilor auto să fie mai implicați în a consilia cursanții. 

"Secretariatele școlilor, sesizăm la primirea documentelor la ghișeu o oarecare lipsă de consiliere în întocmirea dosarelor. Nu toate școlile și-au actualizat formularele, un pic mai multă atenție la completarea fișei de școlarizare că se vede că e făcută cu grabă și probabil că justificați asta prin solicitarea maximă la care sunteți supuși în perioada aceasta și dvs. Ar trebui să vă apropiați mai mult de candidați explicându-le ce trebuie să facă", a menționat Ciornea.

Șeful de la Permise a dezaprobat  și valabilitatea școlii de șoferi, perioada fiind, din punctul său de vedere, mult prea mică.

"În ceea ce privește valabilitatea școlii eu, personal, nu sunt în totalitate de acord cu limitarea la un an de zile și asta este una dintre chestiunile care creează presiune și pe candidat și pe examinatori, pe noi ca instituție, Probabil că dvs. vă convine, dar mai ziceți niște școli absolvite în România care au un termen de valabilitate atât de redus și ajungem la acea componentă economică din activitatea dvs. care primează, din păcate, și se vede în dinamica accidentelor și nu numai, pentru că semnalele tuturor participanților la trafic sunt că e prea mare haosul, nu știu în ce măsură putem influența noi lucrul acesta", a conchis șeful de la Permise.

 

 

Spune-ne opinia ta