Probleme cu ridicarea deşeurilor, reclamate de botoşăneni

Un semnal transmis de un cititor al Ştiri.Botoşani.Ro arată platforma de gunoi din ANL Bucovina plină de deşeuri, depozitate atât în containerele pline-ochi, cât şi pe jos.

Probleme cu ridicarea deşeurilor, reclamate de botoşăneni

"Vă trimit poze cu gunoiul din cartierul ANL Bucovina că deh... tocmai au majorat tarifele. Gunoi neridicat de trei zile la temperaturi de peste 40 grade şi culmea! lângă un teren de joacă pentru copii mici", spune botoşăneanul, ataşând fotografiile.



Ulterior, a revenit cu alte fotografii, de luni dimineaţă, care arată că au fost golite containerele, însă gunoiul depozitat pe jos a rămas.



Am solicitat lămuriri de la directorul Urban Serv, Simion Drelciuc. Potrivit oficialului, posibilitatea ca gunoiul să nu fi fost ridicat trei zile este exclusă, datorită contractului cu municipalitatea care monitorizează cantităţile de gunoi colectate, în baza căreia prestaţia Urban Serv este plătită.

"Primăria Botoşani urmăreşte zilnic cantitatea de gunoi, se decontează lucrările. Şi aşa avem anumite neconcordanţe între noi şi reprezentanţii Primăriei, nu ne-am permite să facem aşa ceva", spune Simion Drelciuc.

Cât despre faptul că angajaţii Urban Serv au ridicat gunoiul din containere, dar nu şi gunoiul depozitat pe jos, Simion Drelciuc spune că din cauza timpului scurt şi a ariei extinse de acţiune, mai întâi se descarcă toate containerele, iar ulterior, o altă autospecială trece pe la fiecare platformă pentru ridicarea gunoiului rămas.

"Maşina trece în fiecare zi pe la fiecare platformă, începând cu orele 6:00, iar ceea ce este depozitat în interiorul platformei este colectat ulterior de o altă maşină care trece pe acelaşi traseu. Capacitatea maşinii fiind mică, nu se ajunge simultan la toate platformele. Cum ieri a fost duminică şi nu am lucrat pentru că nu am avut unde să ducem deşeurile, începând de astăzi dimineaţă sunt planificate platformele la care se intervine. Maşina va ajunge şi la ANL Bucovina, cred, în jurul prânzului pentru a strânge şi de pe jos, a început cu Şcoala 14. Maşina pentru containere descarcă tot şi rămâne restul pentru cealaltă maşină care se ocupă cu ridicarea gunoiului lăsat pe jos", susţine directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
202

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...