Problemă delicată în noul cartier ANL ce se ridică pe terenurile armatei! "Cum Ștefan cel Mare trăgea cu arcul, așa domnul Mazăre cu fostul primar..."

Nici bine nu a început construcția noului cartier de locuințe ANL de la marginea municipiului Botoșani, pe terenurile primite de la armată, că a și fost identificată o problemă majoră.

Problemă delicată în noul cartier ANL ce se ridică pe terenurile armatei! "Cum Ștefan cel Mare trăgea cu arcul, așa domnul Mazăre cu fostul primar..."

Zona nu beneficiază de alimentare cu apă. Conducta care merge la Flămânzi, și care a fost construită pentru a asigura alimentarea cu apă pentru filatură în urmă cu mulți ani, este folosită acum de toată zona de case de la Lebăda, plus localitățile din apropiere și nu ar face față pentru a asigura și alimentarea cu apă a noului cartier ce va avea la final 600 de locuințe plus alte obiective, cum ar fi școală, grădiniță.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că a fost desemnat câștigătorul la licitația pentru proiectarea utilităților ale căror costuri vor trebui suportate în totalitate din bugetul local și se va vedea care este soluția propusă de acesta.

Edilul a arătat cu degetul către fosta administrație care ar fi trebuit să analizeze foarte bine toată situația de la fața locului, înainte de a decide investiția ce urma a fi făcută.

"Vorbim atât despre proiectarea utilităților cât și despre sistematizarea verticală. O problemă pe care eu nu am știut-o, dar am aflat-o ulterior, cea mai mare problemă este cu partea de alimentare cu apă a acelui cartier. Este suficient de generos, planul urbanistic zonal care urmează a fi supus aprobării Consiliului Local pe lângă cele aproape 600 de locuințe ANL cuprinde și un așezământ social, o grădiniță, o școală, biserică. Într-o discuție avută cu cei de la Nova Apaserv ni s-a comunicat că nu avem apă în zonă, este o problemă delicată. Eu am făcut o paralelă în timp cu Ștefan cel Mare când voia să facă o mănăstire trăgea cu arcul și acolo unde cădea săgeata ridica o mănăstire. Aici domnul Mazăre cu fostul primar au pus o cărămidă și au spus că acolo se fac blocurile ANL. Soluția de alimentare cu apă a acelui cartier este undeva din zona hotelului Premier", a menționat primarul Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
667

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1613

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6821

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...