Problemă delicată în noul cartier ANL ce se ridică pe terenurile armatei! "Cum Ștefan cel Mare trăgea cu arcul, așa domnul Mazăre cu fostul primar..."

Nici bine nu a început construcția noului cartier de locuințe ANL de la marginea municipiului Botoșani, pe terenurile primite de la armată, că a și fost identificată o problemă majoră.

Problemă delicată în noul cartier ANL ce se ridică pe terenurile armatei! "Cum Ștefan cel Mare trăgea cu arcul, așa domnul Mazăre cu fostul primar..."

Zona nu beneficiază de alimentare cu apă. Conducta care merge la Flămânzi, și care a fost construită pentru a asigura alimentarea cu apă pentru filatură în urmă cu mulți ani, este folosită acum de toată zona de case de la Lebăda, plus localitățile din apropiere și nu ar face față pentru a asigura și alimentarea cu apă a noului cartier ce va avea la final 600 de locuințe plus alte obiective, cum ar fi școală, grădiniță.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că a fost desemnat câștigătorul la licitația pentru proiectarea utilităților ale căror costuri vor trebui suportate în totalitate din bugetul local și se va vedea care este soluția propusă de acesta.

Edilul a arătat cu degetul către fosta administrație care ar fi trebuit să analizeze foarte bine toată situația de la fața locului, înainte de a decide investiția ce urma a fi făcută.

"Vorbim atât despre proiectarea utilităților cât și despre sistematizarea verticală. O problemă pe care eu nu am știut-o, dar am aflat-o ulterior, cea mai mare problemă este cu partea de alimentare cu apă a acelui cartier. Este suficient de generos, planul urbanistic zonal care urmează a fi supus aprobării Consiliului Local pe lângă cele aproape 600 de locuințe ANL cuprinde și un așezământ social, o grădiniță, o școală, biserică. Într-o discuție avută cu cei de la Nova Apaserv ni s-a comunicat că nu avem apă în zonă, este o problemă delicată. Eu am făcut o paralelă în timp cu Ștefan cel Mare când voia să facă o mănăstire trăgea cu arcul și acolo unde cădea săgeata ridica o mănăstire. Aici domnul Mazăre cu fostul primar au pus o cărămidă și au spus că acolo se fac blocurile ANL. Soluția de alimentare cu apă a acelui cartier este undeva din zona hotelului Premier", a menționat primarul Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
207

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
502

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

Vineri, 19 Ianuarie 2018
332

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...