Primarul unei comune din județul Botoșani pierde mandatul, după o condamnare într-un dosar de contrabandă!

Prefectul de Botoșani a emis ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar, atribuțiile urmând să fie preluate de viceprimarul comunei.

Primarul unei comune din județul Botoșani pierde mandatul, după o condamnare într-un dosar de contrabandă!

Prefectul Dan Constantin Şlincu a emis astăzi un ordin de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului lui Burlacu Relu- Valentin, de primar al comunei Stăuceni.
 

"Ordinul a avut la bază referatul întocmit de secretarul unităţii administrativ- teritoriale Stăuceni precum şi actele din care a rezultat motivul legal de încetare a mandatului- sentinţa 106/2017 a Tribunalului Suceava, menţinută şi rămasă definitivă prin decizia penală 520/2018 a Curţii de Apel Suceava", a declarat prefectul Dan Constantin Şlincu.

Potrivit legii, atribuţiile de primar vor fi preluate de viceprimarul în funcţie.

Reamintim că Relu Burlacu a pierdut mandatul după ce apelul declarat la sentinţa Tribunalului Suceava, care-l condamna la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, a fost respins la Curtea de Apel Suceava. Astfel că, pe lângă condamnarea cu suspendare, primarului i se interzic şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsă accesorie. (detalii aici)
 
Relu-Valentin Burlacu a fost ales primar în iunie 2016, atunci când deja fusese trimis în judecată de procurorii DIICOT. Încă de atunci s-a declarat nevinovat şi era convins că se va face dreptate în cazul său. "În primul rând, pentru că eu nu sunt vinovat, eu nu pot să spun nimic. Eu sunt nevinovat! Am fost implicat în gruparea asta, ca să spunem aşa, dar eu nu pot să spun nimic. Ce se va întâmpla, nu ştiu ce să zic. Eu am intrat în gruparea asta nevinovat, mi-a sunat telefonul, eu... “, susţinea Burlacu.

Pe de altă parte, în septembrie anul trecut, Relu-Valentin Burlacu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru infracţiunea de distrugere, la aproape un an de la comiterea faptei de care este acuzat. Cauza este încă în curs de judecată. (detalii aici)

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
283

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
334

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
458

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...