Primarul promite strazi reabilitate, piste pentru biciclisti, intrari in oras mai largi si mai luminate!

Primarul promite strazi reabilitate, piste pentru biciclisti, intrari in oras mai largi si mai luminate!
Peste o luna de zile va avea loc licitatia pentru drumurile de pe centura! In cadrul unei conferinte de presa, primarul municipiului Botosani a asigurat cetatenii ca in maximum o saptamana de la licitatie se va incheia si contractul cu constructorii.

"Am impartit in trei calupuri licitatia, deci pot sa lucreze trei firme sau o firma pe toate trei, in functie de oferte si de modul in care ei vor fi eligibili pentru aceasta lucrare. Important pentru noi este lucrul acesta, pentru ca sunt zone care necesitau interventii de mult timp, si am asteptat special ca sa nu cheltuim bani din bugetul local, ci sa cheltuim din fonduri europene", a precizat primarul municipiului Botosani.

Conform celor relatate de edillul-sef al municipului Botosani, marile probleme care se vor rezolva vor fi intrarile din Suceava si Iasi, pe langa faptul ca va fi largit si drumul, se va avea in vedere si iluminatul public, vor fi si sensuri giratorii in intersectiile din acele zone.

"Pe strada Imparat Traian, care asteapta de foarte mult timp, acum s-a tras gaz, s-au inlocuit conductele de termoficare si de apa, si o vom reabilita in totalitate. Strada Petru Rareş este o problema destul de mare, atat pentru noi, cat si pentru cetatenii din zona, care reclama ca trec masini de mare tonaj si, daca strada nu e foarte buna, casele lor au de suferit", a declarat Catalin Flutur.

Municipalitatea a promis ca vor aparea in viitorul apropiat si pistele de biciclisti, iar statiile de tramvai vor fi modernizate, municipiul Botosani fiind astfel primul oras din Romania care va folosi bani europeni pe fonduri structurale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
2

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1313

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
347

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...