Primarul Flutur, scrisoare deschisă către parlamentarii de Botoșani să nu voteze Bugetul

Primarul Flutur, scrisoare deschisă către parlamentarii de Botoșani să nu voteze Bugetul

 Cătălin Flutur  

Într-o ultimă încercare de a convinge autoritățile că Bugetul pe anul 2019 este profund nedrept cu administrația municipiului nostru, primarul Cătălin Flutur a trimis tuturor parlamentarilor de Botoșani o scrisoare deschisă. Redăm mai jos în întregime acest demers:

Doamnelor și domnilor parlamentari de Botoșani,

În calitate de primar al municipiului reședință de județ, vă solicit să nu votați proiectul de buget pentru anul 2019 în forma în care a fost propusă de Guvernul României.

Ca și mine, și Dumneavoastră reprezentați interesele celor peste 100.000 de locuitori ai municipiului Botoșani, care, alături de restul populației județului, vor fi prejudiciați grav de eventuala adoptare în Parlamentul României a bugetului de stat în forma sa actuală.

Din păcate, Guvernul României s-a dovedit a fi un fals partener de dialog pentru primarii marilor orașe din România, inclusiv Botoșani. În mod conștient, guvernanții au proiectat bugetul de stat pe 2019 de așa manieră, încât să  mute povara cheltuielilor nesăbuite la care s-au angajat, pe care nu le pot susține de la nivel central, pe umerii comunităților locale. Acest lucru s-a făcut printr-o manevră altfel ingenioasă, dar perversă, aceea de a asocia creșterea procentului din impozitul pe venit alocat UAT-urilor de la 43% la 60% (ceea ce eu am denumit ”mărul otrăvit” oferit nouă), cu măsura trecerii cheltuielilor sociale privind persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora în sarcina bugetelor locale. În urma acestei abordări nefericite și lașe, bugetul municipiului Botoșani, și așa foarte redus în ultimii ani, va avea de suferit și mai mult în 2019. Estimările specialiștilor noștri arată un deficit de aproximativ 12 milioane de lei la nivelul întregului an, care se va resimți dureros îndeosebi la capitolul investițiilor programate, absolut indispensabile pentru dezvoltarea orașului.

Protestele argumentate ale Asociației Municipiilor din România, din care facem parte, au fost ignorate de Guvern, singura așa-zisă favoare acordată primarilor din teritoriu fiind un dialog al surzilor, soldat până la urmă doar cu amânarea cu câteva zile a trimiterii proiectului de buget în Parlament.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori de Botoșani, trebuie să fiți perfect conștienți de faptul că, dacă veți decide să ignorați apelul pe care îl fac în numele zecilor de mii de oameni pe care îi reprezint atât eu, cât și Dumneavoastră, votând pentru acest buget dezastruos, în secunda în care veți valida printr-o simplă apăsare de buton această nedreptate strigătoare la cer îi veți lipsi pe botoșăneni de șansa de a avea cu un an mai devreme o linie modernă de transport în comun, de reabilitarea unui număr de cel puțin opt străzi aflate în prezent în stare proastă și de o parte din subvențiile alocate în prezent pentru încălzirea locuințelor pe timpul sezonului rece.

Votați împotriva proiectului de buget în forma sa actuală! Votați pentru Botoșani! Votați pentru botoșăneni!

Cătălin Mugurel Flutur
Primarul Municipiului Botoșani
 

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști pentru cazul de la Caracal!

astăzi, 11:14
42

91% dintre români au urmărit cu atenție cazul Caracal, iar 90% consideră că autoritățile au procedat greșit, conform unui sondaj CURS care a măsurat impactul asupra opiniei publice.R...

Liderul USR, Dan Barna, la Botoșani: PSD începe din nou lupta cu justiția!

astăzi, 10:29
56

Prezent ieri și astăzi la Botoșani, liderul USR, Dan Barna, a declarat că PSD a relansat lupta cu justiția, folosind pârghiile pe care le are la dispoziție.„Nominalizarea doamnei...

Ieri, un șarpe uriaș "zâmbea" printre roșii pe rafturile din Kaufland!

astăzi, 09:37
6096

Vineri după masă, la un raion din magazinul Kaufland din Sfântu Gheorghe clienţii au avut surpriza să găsească printre cutiile cu roşii cherry… un şarpe uriaș!Poza a fost tri...