Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

Cauza în care primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, avea calitatea de suspect, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cauză ce privea dosarul "Belvedere", a fost clasată.

Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

La începutul lunii aprilie, edilul-șef al municipiului a primit de la DNA Ordonanța prin care s-a clasat dosarul.

"În data de 12 aprilie 2017 am primit o ordonanță prin care s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit. Este vorba de acea poveste cu aleea de la Belvedere. Este un lucru primit în data de 12 aprilie. Poate această ordonanță de clasare a cauzei ar fi trebuit să apară într-un comunicat cum a apărut și comunicatul de ieri (n.red. Primarul face referire la comunicatul DNA prin care a fost trimis în judecată în dosarul "Uvertura Mall")", a declarat primarul municipiului Botoșani. 

În dosarul "Belvedere", procurorii DNA au efectuat cercetări față de primarul Cătălin Flutur pentru două infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Flutur ar fi concesionat în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani o suprafață de teren amplasată în apropierea Liceului de Arte "având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki".

Citește mai multe despre acest dosar: Cătălin Flutur, SUSPECT în dosarul "Belvedere". Vezi ce acuzații îi aduc procurorii DNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescentă din Botoşani, reţinută după un flagrant al poliţiştilor!

astăzi, 15:53
303

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Dulcești, judeţul Nemaţ, au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 65 ani, din Horia, ar fi fost victima unei ...

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 15:40
304

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Pirat auto prins de poliţişti, iertat de judecători pe motiv că scopul legii nu este aplicarea sancţiunilor pecuniare

astăzi, 14:07
1737

C.R. a fost oprit de poliţişti, în luna aprilie a anului trecut, în timp ce transporta persoane fără a deţine o autorizaţie. Acesta era cunoscut de oamenii legii, în condiţiil...