Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

Cauza în care primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, avea calitatea de suspect, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cauză ce privea dosarul "Belvedere", a fost clasată.

Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

La începutul lunii aprilie, edilul-șef al municipiului a primit de la DNA Ordonanța prin care s-a clasat dosarul.

"În data de 12 aprilie 2017 am primit o ordonanță prin care s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit. Este vorba de acea poveste cu aleea de la Belvedere. Este un lucru primit în data de 12 aprilie. Poate această ordonanță de clasare a cauzei ar fi trebuit să apară într-un comunicat cum a apărut și comunicatul de ieri (n.red. Primarul face referire la comunicatul DNA prin care a fost trimis în judecată în dosarul "Uvertura Mall")", a declarat primarul municipiului Botoșani. 

În dosarul "Belvedere", procurorii DNA au efectuat cercetări față de primarul Cătălin Flutur pentru două infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Flutur ar fi concesionat în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani o suprafață de teren amplasată în apropierea Liceului de Arte "având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki".

Citește mai multe despre acest dosar: Cătălin Flutur, SUSPECT în dosarul "Belvedere". Vezi ce acuzații îi aduc procurorii DNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1113

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
352

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
284

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...