Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

Cauza în care primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, avea calitatea de suspect, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cauză ce privea dosarul "Belvedere", a fost clasată.

Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

La începutul lunii aprilie, edilul-șef al municipiului a primit de la DNA Ordonanța prin care s-a clasat dosarul.

"În data de 12 aprilie 2017 am primit o ordonanță prin care s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit. Este vorba de acea poveste cu aleea de la Belvedere. Este un lucru primit în data de 12 aprilie. Poate această ordonanță de clasare a cauzei ar fi trebuit să apară într-un comunicat cum a apărut și comunicatul de ieri (n.red. Primarul face referire la comunicatul DNA prin care a fost trimis în judecată în dosarul "Uvertura Mall")", a declarat primarul municipiului Botoșani. 

În dosarul "Belvedere", procurorii DNA au efectuat cercetări față de primarul Cătălin Flutur pentru două infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Flutur ar fi concesionat în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani o suprafață de teren amplasată în apropierea Liceului de Arte "având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki".

Citește mai multe despre acest dosar: Cătălin Flutur, SUSPECT în dosarul "Belvedere". Vezi ce acuzații îi aduc procurorii DNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
214

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
205

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
99

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...