Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

Cauza în care primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, avea calitatea de suspect, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cauză ce privea dosarul "Belvedere", a fost clasată.

Primarul Flutur scapă de dosarul "Belvedere"!

La începutul lunii aprilie, edilul-șef al municipiului a primit de la DNA Ordonanța prin care s-a clasat dosarul.

"În data de 12 aprilie 2017 am primit o ordonanță prin care s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit. Este vorba de acea poveste cu aleea de la Belvedere. Este un lucru primit în data de 12 aprilie. Poate această ordonanță de clasare a cauzei ar fi trebuit să apară într-un comunicat cum a apărut și comunicatul de ieri (n.red. Primarul face referire la comunicatul DNA prin care a fost trimis în judecată în dosarul "Uvertura Mall")", a declarat primarul municipiului Botoșani. 

În dosarul "Belvedere", procurorii DNA au efectuat cercetări față de primarul Cătălin Flutur pentru două infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Flutur ar fi concesionat în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani o suprafață de teren amplasată în apropierea Liceului de Arte "având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki".

Citește mai multe despre acest dosar: Cătălin Flutur, SUSPECT în dosarul "Belvedere". Vezi ce acuzații îi aduc procurorii DNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

astăzi, 18:17
195

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
1030

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
350

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...