Primarul comunei Manoleasa caută disperat bani pentru a nu fi scos în drum, alături de angajaţi

Primarul comunei Manoleasa, care este la un pas de a fi scos în stradă din sediul primăriei, alături de angajaţi, bate la toate uşile în speranţa că va găsi o soluţie pentru situaţia delicată în care se află.

Primarul comunei Manoleasa caută disperat bani pentru a nu fi scos în drum, alături de angajaţi

Sediul primăriei din Manoleasa a fost scos la vânzare de un executor judecătoresc, după o tranzacţie făcută de fostul primar, acesta din urmă cumpărând imobilul de la doi soţi care între timp au divorţat.

În anul 2008, Consiliul Local a decis să cumpere de la o familie din localitate o casă pentru noul sediu al primăriei, costurile ridicându-se la 1,2 milioane de lei. Tranzacţia a fost efectuată, s-a plătit şi o bună parte din sumă, dar s-a descoperit că unul dintre soţi avea o datorie la ANAF. În urma partajului, soției îi revenea o sumă de bani în care era inclusă și datoria achitată către Fisc.

Femeia a dat în judecată administraţia locală, iar primăria trebuia să-i dea acum 140.000 de lei. Cum banii nu au fost achitaţi, s-a ajuns la executarea silită.

“Umblu de la o uşă la alta, când la domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, când la domnul prefect, să găsim o soluţie. Eu zic că o să rezolvăm problema. Ne trebuie 140.000 de lei. Cu doamna executor am avut o discuţie anul trecut, luni am primit hârtiile de la dumneaei, am verificat cu juristul şi altă cale nu este decât să plătim. Pe 29 noiembrie, sediul primăriei este scos la vânzare. Dacă nu găsesc o rezolvare la nivel local plec la Bucureşti, la Guvern, pentru că noi acei bani i-am dat. Dacă se vinde clădirea nu avem altă soluţie decât să ieşim în drum. În sediul vechi nu ne-am putea muta pentru că trebuie renovat, avem treabă acolo. În anul 2008 s-a dat suma de 800.000 de lei, urmând mai târziu să se dea încă 400.000 de lei, dar a intervenit divorţul familiei Pânzaru şi s-a pus sechestru pe diferenţa de 400.000 de lei, că dl. Pânzaru a avut o datorie către ANAF”, a declarat Cristinel Aroşculesei, primarul comunei Manoleasa.

Primăria comunei Manoleasa are 20 de angajaţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leo Perutz - IUDA LUI LEONARDO

astăzi, 16:48
31

Celebra pictură „Cina cea de Taină” pare să îngheţe în timp clipa în care Iisus „s-a tulburat cu duhul şi a mărturisit şi a zis: Adevărat, adevărat zic vouă că unul dintre voi Mă ...

Povestea unui botoșănean, inginer pe nave de lux din Olanda: "Înțeleg mult mai profund conceptul de ACASĂ"

astăzi, 16:27
147

Direct de pe băncile facultății, pe care a absolvit-o la Iași, a plecat în Olanda, țara care se impune drept cea mai prosperă provincie. Provine dintr-o familie de ingineri și, cum z...

ESTE OFICIAL: 24 și 31 decembrie sunt zile libere pentru bugetari!

astăzi, 15:32
355

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, un proiect de hotărâre prin care zilele de 24 şi 31 decembrie sunt declarate libere pentru bugetari, astfel acordându-se două minivaca...