Primarul comunei Manoleasa caută disperat bani pentru a nu fi scos în drum, alături de angajaţi

Primarul comunei Manoleasa, care este la un pas de a fi scos în stradă din sediul primăriei, alături de angajaţi, bate la toate uşile în speranţa că va găsi o soluţie pentru situaţia delicată în care se află.

Primarul comunei Manoleasa caută disperat bani pentru a nu fi scos în drum, alături de angajaţi

Sediul primăriei din Manoleasa a fost scos la vânzare de un executor judecătoresc, după o tranzacţie făcută de fostul primar, acesta din urmă cumpărând imobilul de la doi soţi care între timp au divorţat.

În anul 2008, Consiliul Local a decis să cumpere de la o familie din localitate o casă pentru noul sediu al primăriei, costurile ridicându-se la 1,2 milioane de lei. Tranzacţia a fost efectuată, s-a plătit şi o bună parte din sumă, dar s-a descoperit că unul dintre soţi avea o datorie la ANAF. În urma partajului, soției îi revenea o sumă de bani în care era inclusă și datoria achitată către Fisc.

Femeia a dat în judecată administraţia locală, iar primăria trebuia să-i dea acum 140.000 de lei. Cum banii nu au fost achitaţi, s-a ajuns la executarea silită.

“Umblu de la o uşă la alta, când la domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, când la domnul prefect, să găsim o soluţie. Eu zic că o să rezolvăm problema. Ne trebuie 140.000 de lei. Cu doamna executor am avut o discuţie anul trecut, luni am primit hârtiile de la dumneaei, am verificat cu juristul şi altă cale nu este decât să plătim. Pe 29 noiembrie, sediul primăriei este scos la vânzare. Dacă nu găsesc o rezolvare la nivel local plec la Bucureşti, la Guvern, pentru că noi acei bani i-am dat. Dacă se vinde clădirea nu avem altă soluţie decât să ieşim în drum. În sediul vechi nu ne-am putea muta pentru că trebuie renovat, avem treabă acolo. În anul 2008 s-a dat suma de 800.000 de lei, urmând mai târziu să se dea încă 400.000 de lei, dar a intervenit divorţul familiei Pânzaru şi s-a pus sechestru pe diferenţa de 400.000 de lei, că dl. Pânzaru a avut o datorie către ANAF”, a declarat Cristinel Aroşculesei, primarul comunei Manoleasa.

Primăria comunei Manoleasa are 20 de angajaţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foşti soţi obligaţi să facă afaceri împreună, deşi nu vor acest lucru

Duminică, 22 Aprilie 2018
362

Cei doi soţi au înfiinţat, în 2014, o firmă, însă la un an au divorţat. Soţia, care avea calitatea de administrator în cadrul societăţii, a vrut să se retragă di...

Subofițer din Botoșani, pe prima treaptă a podiumului la Cupa Forţelor Terestre la Tir!

Duminică, 22 Aprilie 2018
194

Subofiţeri şi soldaţi/gradaţi profesionişti din structurile subordonate Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" au participat la un concurs de tragere desfăşurat &ic...

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Duminică, 22 Aprilie 2018
324

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei s...