Primarul Cătălin Flutur s-a întâlnit cu ambasadorul Irlandei

Întâlnirea a avut ca scop promovarea oportunităților de afaceri și găsirea de noi zone de afaceri pentru investitorii irlandezi.
 

Primarul Cătălin Flutur s-a întâlnit cu ambasadorul Irlandei

Marți, 25 septembrie, primarul Cătălin Mugurel Flutur a primit vizita Ambasadorului Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely.     

Excelența Sa a fost însoțit de Liviu Buzilă - atașatul comercial al Ambasadei și de Raluca Curelea, președinta Asociației Româno –Irlandeze  pentru Afaceri (R.I.B.A.)

Desfășurată într-un climat deosebit de cordial, întâlnirea a avut ca scop promovarea oportunităților de afaceri și găsirea de noi zone de afaceri pentru investitorii irlandezi.

Pornind de la faptul că în zona noastră funcționează deja trei firme cu capital irlandez, Excelența Sa s-a arătat interesat de oportunitățile pe care atât județul cât și municipiul Botoșani le pot oferi oamenilor de afaceri din țara sa.

Pentru a contura cât mai bine imaginea comunității pe care o reprezintă primarul Cătălin Mugurel Flutur a făcut o prezentare a municipiului, a proiectelor cu finanțare europeană care se află în curs de derulare dar și a proiectelor de viitor.

Pe parcursul discuțiilor a fost subliniat faptul că, deși aflate la extremitățile Uniunii Europene Irlanda și România pot dezvolta relații de parteneriat și de afaceri, modelul irlandez de absorbție și dezvoltare a fondurilor europene putând fi unul inspirațional pentru țara noastră.
Domnul Primar a făcut de asemenea observația că investițiile sunt benefice deoarece  crează locuri de muncă acasă la noi, ca o măsură de stopare a migrației forței de muncă autohtone  în alte țări.

Vizita ambasadorului Derek Feely se înscrie într-un program regional care cuprinde județele Botoșani și Suceava. De comun acord s-a convenit menținerea și dezvoltarea contactului stabilit cu prilejul acestei întâlniri, informează un comunicat al Primăriei Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
57

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
67

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
44

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...