Primarul Cătălin Flutur, după majorările salariale: “Recomandarea este să dăm oameni afară”

Primarul Cătălin Flutur, după majorările salariale: “Recomandarea este să dăm oameni afară”

Majorările salariale care au fost decise de la nivel central în ceea ce priveşte funcţionarii din administraţia publică locală, decizie luată pe parcursul anului, au dat peste cap bugetul municipiului Botoşani creionat la începutul lui 2017. Cea mai mare parte a resurselor financiare se duc acum către plata lefurilor angajaţilor.

Primarul Cătălin Flutur susţine că recomandarea primită pentru încadrarea în buget a fost aceea de a fi daţi afară unii salariaţi, dar edilul exclude o astfel de variantă, în condiţiile în care şi așa instituţia se confruntă cu un deficit de personal la mai multe compartimente.

“Salariile sunt în limita bugetului disponibil, recomandarea este să dăm oameni afară din aparat. Salariatul are dreptul prin lege la un salariu şi dacă nu ne încadrăm asta este recomandarea şi este mult discutată. Noi nu ne dorim să facem diminuări de personal, pentru că avem multe compartimente în primărie care nu au suficient personal. Particularitatea municipiului nostru este că, spre deosebire de alţii, avem trei instituţii de cultură pe care le subvenţionăm şi care au salarii şi ca noi mai sunt câteva oraşe în România, care dau subvenţie pe încălzire centralizată sau subvenţie pentru transportul în comun, pe care trebuie să le asigurăm din buget”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

O soluţie pentru acoperirea cheltuielilor generate de creşterile salariale ar fi o triere a celor care să primească subvenţie pentru transportul în comun şi pentru energia termică.

“Există şi această variantă, să primească subvenţia pentru transport cei care au nevoie, pentru că toţi merită. Şi la fel şi la termoficare, să vedem câţi chiar au nevoie de subvenţie, asta înseamnă bineînţeles să diminuez veniturile la societăţile care gestionează cele două probleme”, a mai spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Daniela Lozneanu, învestit în funcţie – FOTO

astăzi, 11:10
269

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Daniela Lozneanu, numită pe funcţie în urmă cu câteva zile printr-o Hotărâre de Guvern, a fost învestită oficial, marţi, &ic...

Preşedintele Consiliului Judeţean: Sunt absolut convins că în 2018 vor începe lucrările la drumul Botoşani-Târgu Frumos

astăzi, 08:00
234

Deşi în bugetul de stat pe anul 2018 încă nu au fost prinşi bani pentru reabilitarea şi modernizarea drumului naţional Botoşani-Târgu Frumos, preşedintele Consiliului Judeţea...

Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Luni, 11 Decembrie 2017
987

Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Aqua au fost convocați, luni, în ședință, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea majorării tarifului pentru serviciile...