Primarul Cătălin Flutur, după majorările salariale: “Recomandarea este să dăm oameni afară”

Primarul Cătălin Flutur, după majorările salariale: “Recomandarea este să dăm oameni afară”

Majorările salariale care au fost decise de la nivel central în ceea ce priveşte funcţionarii din administraţia publică locală, decizie luată pe parcursul anului, au dat peste cap bugetul municipiului Botoşani creionat la începutul lui 2017. Cea mai mare parte a resurselor financiare se duc acum către plata lefurilor angajaţilor.

Primarul Cătălin Flutur susţine că recomandarea primită pentru încadrarea în buget a fost aceea de a fi daţi afară unii salariaţi, dar edilul exclude o astfel de variantă, în condiţiile în care şi așa instituţia se confruntă cu un deficit de personal la mai multe compartimente.

“Salariile sunt în limita bugetului disponibil, recomandarea este să dăm oameni afară din aparat. Salariatul are dreptul prin lege la un salariu şi dacă nu ne încadrăm asta este recomandarea şi este mult discutată. Noi nu ne dorim să facem diminuări de personal, pentru că avem multe compartimente în primărie care nu au suficient personal. Particularitatea municipiului nostru este că, spre deosebire de alţii, avem trei instituţii de cultură pe care le subvenţionăm şi care au salarii şi ca noi mai sunt câteva oraşe în România, care dau subvenţie pe încălzire centralizată sau subvenţie pentru transportul în comun, pe care trebuie să le asigurăm din buget”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

O soluţie pentru acoperirea cheltuielilor generate de creşterile salariale ar fi o triere a celor care să primească subvenţie pentru transportul în comun şi pentru energia termică.

“Există şi această variantă, să primească subvenţia pentru transport cei care au nevoie, pentru că toţi merită. Şi la fel şi la termoficare, să vedem câţi chiar au nevoie de subvenţie, asta înseamnă bineînţeles să diminuez veniturile la societăţile care gestionează cele două probleme”, a mai spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...