Primarul Cătălin Flutur, după majorările salariale: “Recomandarea este să dăm oameni afară”

Primarul Cătălin Flutur, după majorările salariale: “Recomandarea este să dăm oameni afară”

Majorările salariale care au fost decise de la nivel central în ceea ce priveşte funcţionarii din administraţia publică locală, decizie luată pe parcursul anului, au dat peste cap bugetul municipiului Botoşani creionat la începutul lui 2017. Cea mai mare parte a resurselor financiare se duc acum către plata lefurilor angajaţilor.

Primarul Cătălin Flutur susţine că recomandarea primită pentru încadrarea în buget a fost aceea de a fi daţi afară unii salariaţi, dar edilul exclude o astfel de variantă, în condiţiile în care şi așa instituţia se confruntă cu un deficit de personal la mai multe compartimente.

“Salariile sunt în limita bugetului disponibil, recomandarea este să dăm oameni afară din aparat. Salariatul are dreptul prin lege la un salariu şi dacă nu ne încadrăm asta este recomandarea şi este mult discutată. Noi nu ne dorim să facem diminuări de personal, pentru că avem multe compartimente în primărie care nu au suficient personal. Particularitatea municipiului nostru este că, spre deosebire de alţii, avem trei instituţii de cultură pe care le subvenţionăm şi care au salarii şi ca noi mai sunt câteva oraşe în România, care dau subvenţie pe încălzire centralizată sau subvenţie pentru transportul în comun, pe care trebuie să le asigurăm din buget”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

O soluţie pentru acoperirea cheltuielilor generate de creşterile salariale ar fi o triere a celor care să primească subvenţie pentru transportul în comun şi pentru energia termică.

“Există şi această variantă, să primească subvenţia pentru transport cei care au nevoie, pentru că toţi merită. Şi la fel şi la termoficare, să vedem câţi chiar au nevoie de subvenţie, asta înseamnă bineînţeles să diminuez veniturile la societăţile care gestionează cele două probleme”, a mai spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
538

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
604

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
960

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...