Primarul Cătălin Flutur, despre sumele alocate de Consiliul Județean: "Mă așteptam să fie o chestie în contrapartidă"

Primarul Cătălin Flutur, despre sumele alocate de Consiliul Județean: "Mă așteptam să fie o chestie în contrapartidă"

Primarul Cătălin Flutur se aștepta ca sumele alocate în acest an de către Consiliul Județean pentru Primăria Botoșani să fie cel puțin la același nivel ca cele de anul trecut.

Municipiului Botoșani i-a fost repartizată, în ședința extraordinară de Consiliu Județean de marți, suma de 1 milion de lei, pentru capitolul rambursare credite, municipalitatea neprimind niciun leu pentru arierate sau pentru programe de dezvoltare locală. 

Flutur spune că dacă suma ar fi fost mai mare, atunci și bugetul ar fi fost influențat în sens pozitiv, în condițiile în care toate calculele de până acum au fost date peste cap de creșterile salariale. 

"Anul trecut Consiliul Județean, sub conducerea și majoritatea care era atunci, a acordat Primăriei Botoșani, sub conducerea de atunci a primăriei, 2,2 milioane de lei. Anul acesta primim numai un milion. A mai fost o discuție pe tema aceasta că lasă când o să vină bugetul o să dăm Primăriei Botoșani. Suntem la mai puțin de jumătate. Nu fac un proces de intenție din asta, dar dacă actuala conducere ar fi acordat măcar suma de anul trecut în virtutea unor relații sau să înțeleagă situația și noi ne socoteam bugetul altfel. Este un lucru de evidență. Undeva prin luna septembrie a fost o întreag[ discuție că municipiul Botoșani a cerut și nu a primit pe arierate, ce avem de dat noi la bănci... Mă așteptam să fie o chestie în contrapartidă. Noi o să ne facem treaba în continuare, ce sumă ni s-a acordat cu aia o să mergem, dar m-aș fi așteptat să existe cel puțin o chestie de contrapartidă aici și să ne dea și anul acesta măcar 2,2 milioane de lei", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
833

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1675

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
1903

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...