Primarul Cătălin Flutur, despre salarii: "Nu dau o veste bună colegilor"

Primarul Cătălin Flutur, despre salarii: "Nu dau o veste bună colegilor"

Acoperirea salariilor de la nivelul Primăriei Municipiului Botoșani este una dintre principalele probleme cu care se vor confrunta șefii instituției în anul 2018, după ce în urmă cu câteva luni lefurile au fost majorate considerabil.

Primarul Cătălin Flutur susține că pe anul acesta s-a reușit o acoperire a cheltuielilor salariale, dar situația nu va mai sta la fel anul viitor. Edilul spune că sub nicio formă lefurile nu vor mai putea fi acoperite la nivelul la care sunt în prezent.

"A fost o mare discuție la creșterea salariilor, când am încercat să îmi impun un punct de vedere ca ordonator principal de credite, și am primit numai de la Prefectură vreo două adrese, și de la tot ce înseamnă Guvern și sindicate, în care se spunea că Consiliul Local este cel care decide cu cât se măreasc salariile. Atunci am dat bine pentru 700 de oameni, câți lucrează în subordinea primăriei. Acum nu știu cum o să se întâmple, pentru că trebuie să dea bine pentru 100.000 de locuitori ai municipiului Botoșani, că orice faptă are și o răsplată, într-un final. Salariile din Primăria Municipiului Botoșani, a celor din aparatul propriu, a celor care lucrează în instituțiile din subordine, nu pot fi acoperite sub nicio formă pentru anul 2018 la nivelul la care sunt acum. Pentru anul acesta am găsit soluții și ne-am descurcat, pentru anul viitor sigur nu. Nu dau o veste bună colegilor mei, indiferent de câte economii am încerca să facem", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Flutur spune că trebuie achitate obligaţiile din contracte, dar şi obligaţiile curente, de la iluminat public, salubrizare, deszăpezire, măturat străzi, precum și asigurarea utilităţilor în şcoli. 

"După ce vom inventaria toate aceste contracte și obligații ale noastre ne va rămâne la dispoziție o sumă de bani care va merge și pentru cheltuielile cu salariile.  Greu de a vorbi în acest context, cum foarte greu a fost să vorbim și anul acesta, de cheltuielile de dezvoltare ale orașului", a conchis primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
104

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
131

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...

Mii de rable scoase din circulaţie, la Botoşani, cu bani de la stat

astăzi, 14:00
130

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Eugen Mateciuc, Programul Rabla va continua şi în cursul acestui an şi va fi destinat atât persoanelor fizice,...