Primarul Cătălin Flutur, despre Eltrans: "Dacă ar fi să trăiască din ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai"

Municipalitatea va trebui să aloce în acest an mai mulți bani în contul subvenției pentru societatea Eltrans. 

Primarul Cătălin Flutur, despre Eltrans: "Dacă ar fi să trăiască din ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai"

Potrivit primarului Cătălin Flutur subvenția către Eltrans depășește 3 milioane de lei, în condițiile în care în anul 2012 era de doar 1,8 milioane de lei.

Creșterea de anul acesta se datorează și faptului că s-a majorat salariul minim pe economie iar majoritatea angajaților de la societatea de transport în comun au acest salariu.

"Anul acesta ar trebui să mai crească subvenția pentru că cea mai mare parte dintre salariații Eltrans sunt la salariul minim pe economie. Acesta va crește cu 200 de lei, la 100 de persoane, ori 12 luni, ori dările la stat, e un calcul aritmetic simplu. Ei dacă ar fi să trăiască din ceea ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai.  Obligația este ca noi să asigurăm mai întâi cheltuielile de funcționare, care pleacă de la salarii", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Conducerea societății Eltrans trebuie să stabilească un plan de aplicat din momentul în care va fi implementat proiectul de reabilitare a transportului public în comun.

"În momentul în care roata la tramvai s-a oprit ei trebuie să găsească niște soluții tranzitorii pentru salariați, ceea ce poate să însemne șomaj tehnic sau să încerce să preia o serie de activități cum am propus la un moment dat, cum ar fi serviciul de parcări și așa mai găsim să facem ceva cu oamenii de acolo. De asta există un Consiliu de Administrație, un manager, AGA, pentru a găsi soluții", a mai spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
2442

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

Luni, 20 Noiembrie 2017
1143

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

Luni, 20 Noiembrie 2017
7001

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...