Primarul Cătălin Flutur, despre Eltrans: "Dacă ar fi să trăiască din ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai"

Municipalitatea va trebui să aloce în acest an mai mulți bani în contul subvenției pentru societatea Eltrans. 

Primarul Cătălin Flutur, despre Eltrans: "Dacă ar fi să trăiască din ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai"

Potrivit primarului Cătălin Flutur subvenția către Eltrans depășește 3 milioane de lei, în condițiile în care în anul 2012 era de doar 1,8 milioane de lei.

Creșterea de anul acesta se datorează și faptului că s-a majorat salariul minim pe economie iar majoritatea angajaților de la societatea de transport în comun au acest salariu.

"Anul acesta ar trebui să mai crească subvenția pentru că cea mai mare parte dintre salariații Eltrans sunt la salariul minim pe economie. Acesta va crește cu 200 de lei, la 100 de persoane, ori 12 luni, ori dările la stat, e un calcul aritmetic simplu. Ei dacă ar fi să trăiască din ceea ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai.  Obligația este ca noi să asigurăm mai întâi cheltuielile de funcționare, care pleacă de la salarii", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Conducerea societății Eltrans trebuie să stabilească un plan de aplicat din momentul în care va fi implementat proiectul de reabilitare a transportului public în comun.

"În momentul în care roata la tramvai s-a oprit ei trebuie să găsească niște soluții tranzitorii pentru salariați, ceea ce poate să însemne șomaj tehnic sau să încerce să preia o serie de activități cum am propus la un moment dat, cum ar fi serviciul de parcări și așa mai găsim să facem ceva cu oamenii de acolo. De asta există un Consiliu de Administrație, un manager, AGA, pentru a găsi soluții", a mai spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
110

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

astăzi, 12:16
837

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacer...

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1317

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...