Primarul Cătălin Flutur, despre Eltrans: "Dacă ar fi să trăiască din ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai"

Municipalitatea va trebui să aloce în acest an mai mulți bani în contul subvenției pentru societatea Eltrans. 

Primarul Cătălin Flutur, despre Eltrans: "Dacă ar fi să trăiască din ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai"

Potrivit primarului Cătălin Flutur subvenția către Eltrans depășește 3 milioane de lei, în condițiile în care în anul 2012 era de doar 1,8 milioane de lei.

Creșterea de anul acesta se datorează și faptului că s-a majorat salariul minim pe economie iar majoritatea angajaților de la societatea de transport în comun au acest salariu.

"Anul acesta ar trebui să mai crească subvenția pentru că cea mai mare parte dintre salariații Eltrans sunt la salariul minim pe economie. Acesta va crește cu 200 de lei, la 100 de persoane, ori 12 luni, ori dările la stat, e un calcul aritmetic simplu. Ei dacă ar fi să trăiască din ceea ce culeg din bilete vândute, ar merge cu un tramvai.  Obligația este ca noi să asigurăm mai întâi cheltuielile de funcționare, care pleacă de la salarii", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Conducerea societății Eltrans trebuie să stabilească un plan de aplicat din momentul în care va fi implementat proiectul de reabilitare a transportului public în comun.

"În momentul în care roata la tramvai s-a oprit ei trebuie să găsească niște soluții tranzitorii pentru salariați, ceea ce poate să însemne șomaj tehnic sau să încerce să preia o serie de activități cum am propus la un moment dat, cum ar fi serviciul de parcări și așa mai găsim să facem ceva cu oamenii de acolo. De asta există un Consiliu de Administrație, un manager, AGA, pentru a găsi soluții", a mai spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

astăzi, 11:04
198

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

astăzi, 10:29
429

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
248

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...