Primarul Cătălin Flutur, despre banii pentru taxa de mediu: "Să reducă cheltuielile cu salariile directorilor la Urban Serv"

Primarul Cătălin Flutur, despre banii pentru taxa de mediu: "Să reducă cheltuielile cu salariile directorilor la Urban Serv"

Municipalitatea nu are de gând să plătească taxa de mediu către societatea Urban Serv, care la rândul ei trebuie să o vireze în conturile administratorului depozitului de la Stăuceni, pentru fiecare tonă de deșeuri depozitată.

Primarul Cătălin Flutur susține că nu există cadrul legal prin care autoritatea publică să plătească această taxă de 80 de lei pe tonă și se așteaptă modificarea actului normativ care a introdus taxa, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

În normele privind taxa de mediu se prevede că taxa pentru fondul de mediu trebuie plătită de operatorul de salubrizare sau de depozitul de deşeuri.

Primarul Cătălin Flutur susține că, dacă operatorul de salubritate ar reduce anumite cheltuieli, cum ar fi cele cu salariile șefilor, ar avea bani pentru plata acestei taxe pentru o perioadă de timp.

"Să reducă cheltuielile cu Consiliul de Administrație și salariile directorilor și o să vedeți că pot să plătească taxa pe minim trei luni. Noi nu am spus că nu achităm, nu avem un cadru legal să achităm. Este o promisiune a Guvernului de modificare a ordonanței care să ne spună că trebuie să plătim, noi nu putem plăti ceva anticipat", a menționat primarul Cătălin Flutur, care a precizat că se ridică la 200.000 de lei, anual, cheltuielile cu salariile conducerii societății.

Societatea Urban Serv a fost deja notificată că de la 15 martie nu va mai fi primită să ducă deșeuri la Stăuceni dacă nu va plăti această taxă. Conducerea operatorului de salubritate ia în calcul deschiderea unei acțiuni în instanță pentru recuperarea banilor de la primărie.  

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

S-au stabilit sumele ce vor fi repartizate primăriilor din judeţ. Cât primesc UAT-urile pentru drumuri şi proiecte! DOCUMENT

astăzi, 20:57
411

Suma totală ce va fi repartizată pentru drumuri, pentru anul 2018, este de 13,8 milioane de lei, dintre care 10,3 milioane lei vor merge la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, iar diferenţ...

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
1200

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
709

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...