Primarul Cătălin Flutur, despre banii pentru taxa de mediu: "Să reducă cheltuielile cu salariile directorilor la Urban Serv"

Primarul Cătălin Flutur, despre banii pentru taxa de mediu: "Să reducă cheltuielile cu salariile directorilor la Urban Serv"

Municipalitatea nu are de gând să plătească taxa de mediu către societatea Urban Serv, care la rândul ei trebuie să o vireze în conturile administratorului depozitului de la Stăuceni, pentru fiecare tonă de deșeuri depozitată.

Primarul Cătălin Flutur susține că nu există cadrul legal prin care autoritatea publică să plătească această taxă de 80 de lei pe tonă și se așteaptă modificarea actului normativ care a introdus taxa, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

În normele privind taxa de mediu se prevede că taxa pentru fondul de mediu trebuie plătită de operatorul de salubrizare sau de depozitul de deşeuri.

Primarul Cătălin Flutur susține că, dacă operatorul de salubritate ar reduce anumite cheltuieli, cum ar fi cele cu salariile șefilor, ar avea bani pentru plata acestei taxe pentru o perioadă de timp.

"Să reducă cheltuielile cu Consiliul de Administrație și salariile directorilor și o să vedeți că pot să plătească taxa pe minim trei luni. Noi nu am spus că nu achităm, nu avem un cadru legal să achităm. Este o promisiune a Guvernului de modificare a ordonanței care să ne spună că trebuie să plătim, noi nu putem plăti ceva anticipat", a menționat primarul Cătălin Flutur, care a precizat că se ridică la 200.000 de lei, anual, cheltuielile cu salariile conducerii societății.

Societatea Urban Serv a fost deja notificată că de la 15 martie nu va mai fi primită să ducă deșeuri la Stăuceni dacă nu va plăti această taxă. Conducerea operatorului de salubritate ia în calcul deschiderea unei acțiuni în instanță pentru recuperarea banilor de la primărie.  

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
1174

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
972

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1695

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...