Primariile raman fara bani de salarii din cauza majorarilor si ar putea sa dea statul in judecata!

"Vom fi in situatia in care platim obligatiile catre stat pentru salarii, dar nu platim drepturile salariale. Noiembrie si decembrie vor fi luni criminale!"

Primariile raman fara bani de salarii din cauza majorarilor si ar putea sa dea statul in judecata!

Din cauza majorarilor salariale din aceasta vara, unele primarii ar putea ramane fara bani pentru lefuri pana la sfarsitul anului. In aceste conditii, primariile subfinantate cer bani de la Guvern, dar e posibil chiar sa dea statul in judecata.

Pana acum doar cateva primarii au ajuns in situatia de a nu mai avea bani de salarii, dar pana in decembrie peste jumatate dintre comunele din toata tara vor fi in aceasta situatie, a spus la Europa Fm presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Emil Draghici.

"Mai mult de jumatate din comune nu au resurse financiare de a-si plati salariile pana la sfarsitul anului. Daca nu se vine cu o rectificare, bineinteles pozitiva, pentru acoperirea acestor goluri se va intra in anul 2018 cu goluri mari in ceea ce priveste neacordarea drepturilor salariale. Vom fi in situatia in care platim obligatiile catre stat pentru salarii, dar nu platim drepturile salariale. Noiembrie si decembrie vor fi luni criminale", a declarat Emil Draghici.

Acesta spune ca in lipsa unei solutii de la Guvern, a unei rectificari, functionarii din primarii ar putea intenta procese statului.

"Trebuie privit nu ca un risc, ci ca o necesitate ca personalul din administratie sa mearga in instanta. Va aparea atunci autoritatea de lucru judecat care va determina costuri suplimentare", adauga acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...