Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.

Şi mai au de aşteptat până vor beneficia de un ajutor financiar întrucât la rectificarea bugetară făcută la nivel central nu au fost alocaţi bani şi pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, susţine că până la sfârşitul anului va mai fi o rectificare bugetară în urma căreia se vor da bani şi primăriilor. În plus, şi unele instituţii sunt descoperite, cum ar fi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care nu are bani de salarii pentru luna decembrie, speranţa fiind tot la rectificarea bugetară.

“Vom primi prin Direcţia de Finanţe banii necesari. Pentru Consiliul Judeţean s-au dat bani doar pentru bugetele proprii. Nu ştiu dacă vor fi şanse sau nu, dar de fiecare dată guvernele au găsit soluţia de a da bani pentru funcţionarea UAT-urilor, pentru că nu poţi să blochezi o primărie din diverse motive. E grav dacă se întâmplă aşa ceva”, a precizat Costică Macaleţi.

 

 

Spune-ne opinia ta