Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!

Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!
Conducerea Consiliului Judetean Botosani s-a consultat cu primarii din judet cu privire la bugetul ce urmeaza a fi discutat in sedinta extraordinara de luni.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, a transmis primarilor sa comunice problemele pe care le au pana saptamana viitoare, pentru ca, acolo unde se semnaleaza situatii deosebite, sa se incerce corectii la buget in sedinta de luni.

Majoritatea primarilor s-au fost dezamagiti de sumele primite. Unii dintre ei s-au plans presedintelui CJ, mentionand ca doar drepturile salariale restante pe care functionarii publici le-au castigat in instanta sunt de ordinul miliardelor de lei.

Hotararile emise in acest sens sunt definitive si irevocabile, primarii avand obligatia sa achite aceste drepturi. Seful CJ le-a cerut primarilor sa respecte legea, iar acolo unde sumele nu ajung, sa caute intelegere la salariatii in cauza.

"Sfatul meu este ca acum, cand va construiti bugetul pentru 2009, sa tineti cont de ceea ce este inscris in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. Nu este incotro, asta este legea! Insa, in situatia in care nevoia de bani este disproportionata in raport cu posibilitatile financiare, atunci eu sunt sigur ca puteti sa gasiti intelegere la beneficiari, ca doar au fost si sunt salariatii dumneavoastra, si nu sunt orice fel de salariati, ci sunt functionari publici", le-a transmis Mihai Tabuleac primarilor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele firmelor botoșănene, premiate la Balul oamenilor de afaceri. Topul după cifra de afaceri și profitul brut! FOTO

astăzi, 20:44
36

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a organizat, vineri, o nouă ediție a Balului oamenilor de afaceri, eveniment în cadrul căruia au fost premiate firmele locale cu cele m...

Bărbat rănit după ce roata căruței a trecut peste el!

astăzi, 19:16
520

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Corni, a fost transportat, vineri seara, la Unitatea de Primire Urgențe după ce a ajuns sub roțile căruței pe care o conducea.B...

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
801

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...