Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!

Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!
Conducerea Consiliului Judetean Botosani s-a consultat cu primarii din judet cu privire la bugetul ce urmeaza a fi discutat in sedinta extraordinara de luni.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, a transmis primarilor sa comunice problemele pe care le au pana saptamana viitoare, pentru ca, acolo unde se semnaleaza situatii deosebite, sa se incerce corectii la buget in sedinta de luni.

Majoritatea primarilor s-au fost dezamagiti de sumele primite. Unii dintre ei s-au plans presedintelui CJ, mentionand ca doar drepturile salariale restante pe care functionarii publici le-au castigat in instanta sunt de ordinul miliardelor de lei.

Hotararile emise in acest sens sunt definitive si irevocabile, primarii avand obligatia sa achite aceste drepturi. Seful CJ le-a cerut primarilor sa respecte legea, iar acolo unde sumele nu ajung, sa caute intelegere la salariatii in cauza.

"Sfatul meu este ca acum, cand va construiti bugetul pentru 2009, sa tineti cont de ceea ce este inscris in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. Nu este incotro, asta este legea! Insa, in situatia in care nevoia de bani este disproportionata in raport cu posibilitatile financiare, atunci eu sunt sigur ca puteti sa gasiti intelegere la beneficiari, ca doar au fost si sunt salariatii dumneavoastra, si nu sunt orice fel de salariati, ci sunt functionari publici", le-a transmis Mihai Tabuleac primarilor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

astăzi, 17:03
218

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

astăzi, 16:11
117

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

astăzi, 15:31
196

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...