Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!

Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!
Conducerea Consiliului Judetean Botosani s-a consultat cu primarii din judet cu privire la bugetul ce urmeaza a fi discutat in sedinta extraordinara de luni.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, a transmis primarilor sa comunice problemele pe care le au pana saptamana viitoare, pentru ca, acolo unde se semnaleaza situatii deosebite, sa se incerce corectii la buget in sedinta de luni.

Majoritatea primarilor s-au fost dezamagiti de sumele primite. Unii dintre ei s-au plans presedintelui CJ, mentionand ca doar drepturile salariale restante pe care functionarii publici le-au castigat in instanta sunt de ordinul miliardelor de lei.

Hotararile emise in acest sens sunt definitive si irevocabile, primarii avand obligatia sa achite aceste drepturi. Seful CJ le-a cerut primarilor sa respecte legea, iar acolo unde sumele nu ajung, sa caute intelegere la salariatii in cauza.

"Sfatul meu este ca acum, cand va construiti bugetul pentru 2009, sa tineti cont de ceea ce este inscris in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. Nu este incotro, asta este legea! Insa, in situatia in care nevoia de bani este disproportionata in raport cu posibilitatile financiare, atunci eu sunt sigur ca puteti sa gasiti intelegere la beneficiari, ca doar au fost si sunt salariatii dumneavoastra, si nu sunt orice fel de salariati, ci sunt functionari publici", le-a transmis Mihai Tabuleac primarilor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
318

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
677

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2001

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...