Primărie din județul Botoșani, păgubită de un divorț

Primărie din județul Botoșani, păgubită de un divorț

   Foto: adevarul.ro

Primăria unei comune din Botoşani este la un pas să rămână fără sediu din cauza unui divorţ. Sediul primăriei din Manoleasa este scos la licitație. Clădirea a fost cumpărată de fostul primar de la o familie din localitate cu 1,2 milioane de lei. Între timp, cei doi soți au divorţat, iar femeia a obţinut în instanţă recuperarea unei sume de bani pe care primăria nu are cum să o plătească.
 
În 2008 consiliul Local, a decis să cumpere de la o familie din localitate o casă pentru noul sediu al primăriei. Tranzacția a fost făcută, așa cum cere legea, prin trezorerie. O datorie a soțului la ANAF a încurcat toate treburile, relatează Digi24.ro.
 
Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa: Primăria a costat 12 miliarde vechi. S-au virat 8 miliarde în primă fază, din care atunci s-a oprit 1,4 miliarde, că avea datorie.
 
Soții au divorțat, iar în urma partajului soției îi revenea o sumă de bani în care era inclusă și datoria achitată către fisc. Femeia a dat în judecată administraţia locală, iar primăria trebuia să-i dea acum 140.000 de lei. Aşa s-a ajuns la executare.
 
Cristinel Aroșculesei: Pe 29 noiembrie suntem scoși la licitație cu sediul primăriei. 20 de oameni lucrează la primăria din Manoleasa.
 
Femeia care a intentat proces primăriei din Manoleasa nu a fost de găsit, în schimb, fostul soț spune că nu-și mai aduce aminte exact cum au stat lucrurile în momentul tranzacției. Conducerea primăriei se poate înscrie la licitație și poate păstra clădirea, iar apoi să dea în judecată ANAF-ul sau pe fostul proprietar pentru a-și recupera banii. Pentru asta, însă, nu are fonduri suficiente, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...