Primăria vrea să cumpere un teren de la o persoană privată

Primăria vrea să cumpere un teren de la o persoană privată

În cursul lunii septembrie, reprezentanții Primăriei municipiului Botoșani și-au exprimat dorința de a achiziționa un teren în suprafață de 400 de metri pătrați de la o persoană fizică, în vederea amenajării unei parcări.

Este vorba de un teren din spatele Stadionului Municipal aparținând Gabrielei Ivan, aceasta fiind în principiu de acord cu vânzarea, dar în urma unei evaluări corecte.

Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei a înaintat o adresă către proprietar, prin care se precizează că municipalitatea intenționează să inițieze un proiect de modernizare a Stadionului Municipal, respectiv dotarea stadionului cu parcări auto, modernizarea și extinderea stadionului și crearea unui acces către arena sportivă din Bulevardul Mihai Eminescu. În situația în care proprietarul nu și-ar fi dat acordul, reprezentanții municipalității au luat în calcul și exproprierea, fiind vorba de o cauză de utilitate publică.

Ajungând-se la un consens de principiu, în perioada următoare, și în funcție de raportul de evaluare al expertului autorizat ANEVAR, se va ajunge la o înțelegere comună a prețului de achiziție a terenului respectiv.

Chiar dacă la prima vedere suprafața pare destul de mică, terenul este situat într-o zonă unde metrul pătrat este destul de scump. Cătălin Chirica, reprezentantul unei agenții imobiliare din Botoșani, că pe piața liberă, un metru pătrat în zona amintită, poate ajunge și la 200 de euro.

 

Spune-ne opinia ta