Primăria va monta separatoare de sens pe Șoseaua Iașului, la Lebăda!

Comisia de sistematizare a circulației în municipiul Botoșani a decis, în ședința de miercuri, ca pe Șoseaua Iașiului să fie montate separatoare între sensurile de mers.

Primăria va monta separatoare de sens pe Șoseaua Iașului, la Lebăda!

Decizia a fost luată în urma unei solicitări a Poliției Rutiere, făcută pe fondul accidentelor rutiere grave ce s-au produs în cursul anului 2016 în acea zonă.

Separatoarele de sens vor fi montate de la ieșirea din municipiul Botoșani, în zona benzinăriei Lukoil, și până la sensul giratoriu de la Lebăda. 

"A fost aprobată solicitarea Biroului Rutier al Poliției Municipale prin care se instalează separatoare de sens pe Șoseaua Iașiului. Va face obiectul unei investiții care va fi analizată din toate punctele de vedere al soluțiilor tehnice. În anul 2016 au fost accidente care s-au soldat cu șase răniți și doi morți pe acest tronson. În urma acestor evenimente neplăcute a fost făcută această solicitare către administratorul drumului, care este Primăria Botoșani, care a discutat oportunitatea în cadrul ședinței de sistematizare a circulației și s-a luat o decizie în acest sens, urmând ca departamentul de investiții al primăriei să îl pună în aplicare atunci când va fi asigurată finanțarea acestui obiectiv, după ce va fi realizat un proiect tehnic", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Deocamdată nu s-a stabilit data de la care vor fi făcute aceste modificări în ceea ce privește traficul rutier de la Lebăda. 

În prezent, sensurile de mers sunt separate cu linie dublă continuă. În repetate rânduri, cetățenii care locuiesc în zonă au solicitat să fie linie discontinuă, pentru a putea intra pe proprietăți, dar propunerea a fost respinsă de fiecare dată. 

Reprezentanții Poliției susțin că prin montarea separatoarelor de sens ar fi evitate manevrele ilegale de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, dar și circulaţia pe sens opus.

 

Spune-ne opinia ta