Primăria Răchiți le-a cerut apicultorilor să-și protejeze familiile de albine de tratamentele cu insecticide

Primăria Răchiți le-a cerut apicultorilor să-și protejeze familiile de albine de tratamentele cu insecticide

Primăria comunei Răchiți a cerut în aceste zile localnicilor să-și protejeze familiile de albine pentru că în localitățile din comună se efectuează tratamente cu insecticid la culturile agricole și ar putea afecta aceste insecte zburătoare atât de importante în ecosistem.

Primăria Răchiți a lansat apelul după ce a primit o adresă din partea SC VEGETAL BALCEA SRL, care anunța că în perioada 28-30.04.2020 se vor efectua tratamente la cultura de rapiță cu insecticidul INAZUMA.

“La Răchiți sunt destul de mulți apicultori pentru că și zona permite acest lucru. În aceste condiții am rugat populația să ia toate măsurile necesare pentru ca albinele să nu aibă de suferit și producția de miere să nu fie afectată”, e explicat primarul comunei Răchiți, Florin Bulgaru.

Acesta a fost al doilea apel al administrației locale către apicultori, după ce săptămâna trecută, în urma unei adrese a Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Popăuți,  acesta anunța că începând cu data de 26.04.2020 se aplică tratamente chimice la culturile agricole cu fungicidul Zizan și insecticidul Biscaya.