Primaria pregateste licitatia pentru serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

Primaria pregateste licitatia pentru serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

 Florin Ghiorghita, viceprimar al municipiului Botosani  

Florin Ghiorghita, viceprimarul municipilui Botosani, atentioneaza firmele interesate de preluarea serviciului de ridicare a masinilor parcate neregulamentar ca participarea la licitatie va fi mult mai restrictiva decat pare. Deocamdata, spune edilul, multe firme s-au aratat interesate de acest serviciu.

Deja sunt firme multe interesate de achizitionarea serviciului. Am informatii ca deja firme din Botosani si-au achizitionat masini pentru blocarea si deblocarea rotilor si ridicarea masinilor parcate aiurea. Una dintre ele o vom proba saptamana urmatoare, cand vom ridica masinile parcate pe domeniul public si ma refer in special la cele de la Casa Cartii, de pe trotuare, spatii verzi. Le vom ridica in baza unui contract de inchiriere a utilajului intre Primarie si persoana respectiva. Utilajul a ajuns ieri in Botosani. Voi merge si eu sa vad cum functioneaza si bineinteles ca ii vom face si proba de rigoare, spune Florin Ghiorghita.

Cu toate acestea, edilii spun ca se va apela la o unitate specializata, care sa ofere anumite asigurari. Astfel firma trebuie sa lucreze, la randul ei, cu o societate de asigurari serioasa.

S-au oferit firme si din Piatra Neamt, Sibiu, Bistrita, dar conditiile care se cer prin caietul de sarcini va mai limita numarul ofertantilor.

Trebuie sa aiba o anumita dotare. Ca participare nu cred ca vor fi atat de multi. E destul de greu sa obtii un teren proprietate in oras. Noi am prefera ca terenul sa nu fie departe de oras, ca asta ar insemna ca oamenii sa fie purtati pe drumuri. Trebuie sa aiba niste birouri unde sa se poata duce omul sa plateasca amenda, un dispecerat, prin care sa se poata anunta masinile parcate aiurea. Va trebui, de asemenea, o paza foarte serioasa, a mai adaugat Florin Ghiorghita.

Licitatia pentru desemnarea firmei de blocare, deblocare si ridicare a masinilor este in faza de licitatie, ce va fi organizata probabil in cursul lunii decembrie, urmand ca din 1 ianuarie sa fie pus in aplicare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
695

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
92

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...