Primaria pregateste licitatia pentru serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

Primaria pregateste licitatia pentru serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

 Florin Ghiorghita, viceprimar al municipiului Botosani  

Florin Ghiorghita, viceprimarul municipilui Botosani, atentioneaza firmele interesate de preluarea serviciului de ridicare a masinilor parcate neregulamentar ca participarea la licitatie va fi mult mai restrictiva decat pare. Deocamdata, spune edilul, multe firme s-au aratat interesate de acest serviciu.

Deja sunt firme multe interesate de achizitionarea serviciului. Am informatii ca deja firme din Botosani si-au achizitionat masini pentru blocarea si deblocarea rotilor si ridicarea masinilor parcate aiurea. Una dintre ele o vom proba saptamana urmatoare, cand vom ridica masinile parcate pe domeniul public si ma refer in special la cele de la Casa Cartii, de pe trotuare, spatii verzi. Le vom ridica in baza unui contract de inchiriere a utilajului intre Primarie si persoana respectiva. Utilajul a ajuns ieri in Botosani. Voi merge si eu sa vad cum functioneaza si bineinteles ca ii vom face si proba de rigoare, spune Florin Ghiorghita.

Cu toate acestea, edilii spun ca se va apela la o unitate specializata, care sa ofere anumite asigurari. Astfel firma trebuie sa lucreze, la randul ei, cu o societate de asigurari serioasa.

S-au oferit firme si din Piatra Neamt, Sibiu, Bistrita, dar conditiile care se cer prin caietul de sarcini va mai limita numarul ofertantilor.

Trebuie sa aiba o anumita dotare. Ca participare nu cred ca vor fi atat de multi. E destul de greu sa obtii un teren proprietate in oras. Noi am prefera ca terenul sa nu fie departe de oras, ca asta ar insemna ca oamenii sa fie purtati pe drumuri. Trebuie sa aiba niste birouri unde sa se poata duce omul sa plateasca amenda, un dispecerat, prin care sa se poata anunta masinile parcate aiurea. Va trebui, de asemenea, o paza foarte serioasa, a mai adaugat Florin Ghiorghita.

Licitatia pentru desemnarea firmei de blocare, deblocare si ridicare a masinilor este in faza de licitatie, ce va fi organizata probabil in cursul lunii decembrie, urmand ca din 1 ianuarie sa fie pus in aplicare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru judeţul Botoşani! Vizibilitate redusă pe drumurile judeţene şi naţionale!

astăzi, 07:08
160

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, un nou Cod Galben pentru judeţele Botoşani, Iaşi şi Vasliu.Se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub ...

Sute de credincioși, duminică seara, la Biserica Vovidenia din Botoșani!

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1838

Programul liturgic a debutat duminică, 19 noiembrie, botoșănenii intrând în biserică de la ora 16.00, pentru a asista la Taina Sfântului Maslu. Cu acest prilej, Sfintel...

Ce salarii au angajaţii Primăriei Municipiului Botoşani!

Duminică, 19 Noiembrie 2017
2230

Salariile de bază ale angajaţilor din cadrul Primăriei Botoşani au fost făcute publice pe siteul instituţiei. Lefurile celor din administraţia publică locală s-au mărit considerabil...