Primaria pregateste licitatia pentru serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

Primaria pregateste licitatia pentru serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar

 Florin Ghiorghita, viceprimar al municipiului Botosani  

Florin Ghiorghita, viceprimarul municipilui Botosani, atentioneaza firmele interesate de preluarea serviciului de ridicare a masinilor parcate neregulamentar ca participarea la licitatie va fi mult mai restrictiva decat pare. Deocamdata, spune edilul, multe firme s-au aratat interesate de acest serviciu.

Deja sunt firme multe interesate de achizitionarea serviciului. Am informatii ca deja firme din Botosani si-au achizitionat masini pentru blocarea si deblocarea rotilor si ridicarea masinilor parcate aiurea. Una dintre ele o vom proba saptamana urmatoare, cand vom ridica masinile parcate pe domeniul public si ma refer in special la cele de la Casa Cartii, de pe trotuare, spatii verzi. Le vom ridica in baza unui contract de inchiriere a utilajului intre Primarie si persoana respectiva. Utilajul a ajuns ieri in Botosani. Voi merge si eu sa vad cum functioneaza si bineinteles ca ii vom face si proba de rigoare, spune Florin Ghiorghita.

Cu toate acestea, edilii spun ca se va apela la o unitate specializata, care sa ofere anumite asigurari. Astfel firma trebuie sa lucreze, la randul ei, cu o societate de asigurari serioasa.

S-au oferit firme si din Piatra Neamt, Sibiu, Bistrita, dar conditiile care se cer prin caietul de sarcini va mai limita numarul ofertantilor.

Trebuie sa aiba o anumita dotare. Ca participare nu cred ca vor fi atat de multi. E destul de greu sa obtii un teren proprietate in oras. Noi am prefera ca terenul sa nu fie departe de oras, ca asta ar insemna ca oamenii sa fie purtati pe drumuri. Trebuie sa aiba niste birouri unde sa se poata duce omul sa plateasca amenda, un dispecerat, prin care sa se poata anunta masinile parcate aiurea. Va trebui, de asemenea, o paza foarte serioasa, a mai adaugat Florin Ghiorghita.

Licitatia pentru desemnarea firmei de blocare, deblocare si ridicare a masinilor este in faza de licitatie, ce va fi organizata probabil in cursul lunii decembrie, urmand ca din 1 ianuarie sa fie pus in aplicare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Necaz în plină iarnă! Casă distrusă de un incendiu!

astăzi, 09:57
7

La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în urma incendiului care a izbucnit duminică seară, în locuința sa. Solicitați să intervină puțin înainte de ora 18.00, pompierii botoșăneni...

Tentativă de suicid, după ce o ceartă cu soţul

astăzi, 09:36
180

Femeia în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la spital, după ce a înghiţit mai multe pastile. Ea le-a povestit ...

10 aparate radar în calea șoferilor: În 24 de ore, 90 de conducători auto au fost amendați!

astăzi, 09:25
91

În ultimele 24 de ore, peste 60 de patrule au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În urma activităţilor, au fost aplica...