Primaria Dorohoi, verificata de Departamentul pentru Lupta Antifrauda, din cadrul Guvernului Romaniei!

Primaria Dorohoi, verificata de Departamentul pentru Lupta Antifrauda, din cadrul Guvernului Romaniei!
Saptamana viitoare sunt asteptati la Dorohoi reprezentantii Corpului de Control al prim-ministrului, precum si o delegatie din partea Departamentului pentru Lupta Antifrauda, care vor verifica corectitudinea lucrarilor derulate in cadrul Programului SAMTID de pe vremea fostului edil Sergiu Lungu.

Saptamana viitoare imi vine Corpul de control al primului ministru si Departamentul pentru Lupta Antifrauda. Nu stiu ce sa mai verifice. Este clar, lucrarea este proasta pentru ca expertul a spus ca este proasta. Banii pentru remediere trebuie sa-i dea ministerul, dar ei cauta intai vinovatii. Eu zic ca au timp sa caute vinovatii, sa-mi dea intai banii sa repar pentru acest bulevard, este rusinea Dorohoiului, a declarat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Lucrarile efectuate pe Bulevardul Victoria din municipiului Dorohoi au fost facute de mantuiala, dupa cum sustine expertul de la Iasi, platit de municipalitate. In raportul de expertiza s-a recomandat inlocuirea conductelor principale de pe Bulevardul Victoriei si a conductelor de aductiune de la intrarea in oras, instalate de firma turca Eser.

Potrivit recomandarilor formulate de expert, actualele conducte cu caracteristicile tehnice SN 2500, cu segmente de 12 metri lungime, vor trebui inlocuite cu cele SN 10.000, cu segmente de sase metri. Acelasi raport ofera si varianta inlocuirii conductelor cu altele din polietilena de inalta densitate.

S-a facut o expertiza tehnica si s-a constatat ca acele conducte trebuie scoase si inlocuite cu altele. Aceasta lucrare este in atentia DNA, a Corpului de control al Ministrului Dezvoltarii, iar lucrarea a fost inceputa pe vremea lui Sergiu Lungu. Dar nu el a ingropat acolo conductele, sunt specialisti care au urmarit acest program. Eu am spus din 2005 - 2006 ca aceasta firma greco-turca lucreaza de mantuiala, dar nu stiam la acea vreme ca au pus altfel de conducte, a precizat Dorin Alexandrescu.

Practic, au fost montate tevi care sunt bune pentru montare la suprafata, nu pentru a fi ingropate in pamant. Conductele utilizate de firma turca nu corespund coeficientului de rigiditate.

In momentul in care s-a trecut la probe, au inceput sa crape si nu atat pentru presiunea apei, ci si de faptul ca au crapat cat au stat in pamant, din cauza traficului, a adaugat edilul-sef al Dorohoiului.

Un raport favorabil intocmit de reprezentantii Corpului de Control al prim-ministrului ar putea aduce Primariei Dorohoi 700 de mii de euro, costul inlocuirii conductelor de pe Bulevardul Victoria.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
6

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
30

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
29

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...